シャーウッド・エステート ストラタム

7/24

お料理当番。

 

 

キハダマグロとカツオのお刺身

 

 

トマト・モッツアレラ

 

 

真鯛のポワレ、ホタテと小エビのソテー、サフランライス添え

 

 

今日も上出来でした。

 

 

1本目 ストラタム ソーヴィニヨン・ブラン 2019  1,900円 + 税

ニュージーランド南島ワイパラの銘醸ワイナリー ”シャーウッド・エステート” のスタンダード・レンジです。

フレッシュなアロマ、しっかりとした酸と、青いパプリカのフレーバー、はっきりとしたミネラル感。

ニュージーランドのソーヴィニヨンらしい凛と引き締まった白ワインです。

これ、今の季節にぴったりの清涼感がはじけます。

うん、とても良いワインですね。

 

 

2本目 ストラタム ピノ・ノワール 2019  2,300円 + 税

ワタシ、今月11日に町田のトラットリアで、このワインの2018年ヴィンテージを飲んで絶賛していました。

これは新ヴィンテージの2019年。

落ち着いた色合い、初めは強めのアロマ、赤いベリー系の酸、さらりとしていながら奥行きに深い複雑な果実味。

外で飲んだ2018年は穏やかな味わいに感じましたが、今日家で飲む新ヴィンテージは、かなりの存在感があります。

やっぱりとても良いピノ・ノワールです。

ワタシの真鯛のポワレともぴったり。こういう上品なピノ・ノワールは魚料理にもよく合いますね。

今日の2本も昨日と同じく、カーヴドリラックス・ドットコム店の”岩田ソムリエ考案オセアニア6本リーズナブルセット”で購入しました。

岩田ソムリエ考案 オセアニア6本リーズナブルセット-カーヴドリラックス ドット コム
岩田ソムリエ考案 オセアニア6本リーズナブ&#1252...

 

 

 

Sep. 24

 

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

Tomato & Mozzarella

 

Seafood Sauté with Saffron Rice

 

 

Very good!

 

 

1st Sherwood Estate Stratum Sauvignon Blanc 2019  1900 yen + tax

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Wipara Valley in New Zealand South Island.

I felt very fresh aroma, fine citrus, green pepper and nice minerals.

I think it is a typical style of very good Sauvignon Blanc in New Zealand.

This briskness is very good for this season.

So fresh!  So refreshing!

 

 

2nd Sherwood Estate Stratum Pinot Noir 2019  2300 yen + tax

I tasted a different vintage of this wine on 11th July at some Italian Restaurant in Machida and gave a great rave review.

It is a new vintage.

I saw calm color, felt fine red berries, nice red acidity, soft tannin and deep-comfortable mouthfeel.

The taste was very cool and elegant.

I am sure again Stratum Pint Noir is just my favorite style.

It was very good for the seafood today.

SO TASTY!!