パンゴリンは美味しい

7/21

六本木で久しぶりのビジネスランチ。

美味しいお料理をいただきました。

 

 

最近、昼酒を控えているのでワインは無しよ。

 

 

夜は自宅で。

 

 

1本目 パンゴリン ソーヴィニヨン・ブラン 2019  980 円 + 税

非常に澄みきった透明な味わいのソーヴィニヨン・ブランです。

南アフリカ・西ケープ州の大西洋岸に近い冷涼なエリアで収穫したブドウで仕込みます。

ニューワールドのソーヴィニヨンと聞くと、フルーツが厚くこってり系のワインを想像するかもしれませんが、これは真逆。

ひんやりと冷涼感あふれるさらりとした口当たり。

ミネラル感もたっぷり。

これからの季節にぴったりですね。

 

 

2本目 パンゴリン シラー 2018  980 円 + 税

シラーは主に西ケープ州のパール地区で収穫したブドウで仕込みます。

パンゴリンは2003年から輸入を続けるリラックスワイン・オリジナルですが、つい最近まではフルボディの濃厚なスタイルでした。

ワタシの好みが薄味にシフトしたこともあって、ここ2年くらい前から、かなり軽めの味わいにシフトしています。

これ、daimajoさまが「うん、ギリギリ氷を入れなくても大丈夫。」と褒めてくれました。

豊かなフルーツとしっかりとした酸、おだやかなタンニンを感じます。

あれ?で、やっぱ氷入れて飲んでんじゃない!?

確かに夜になっても蒸すから、氷入れた方がおいしいかも。

一度、「氷入れて美味しいワイン特集」とか企画するかな。。。

 

本日のワインは、近々ペログビワイン動画で公開します。

お楽しみに(?)。

 

 

 

Jul. 21

I had a business lunch in Roppongi.

 

It was the first business lunch in these four months.

Because I abstain from lunch drinking recently, I didn’t taste wine.

 

 

I had a dinner at home.

 

 

1st Pangolin Sauvignon Blanc 2019  980 yen + tax

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in West Coast in Cape.

Thanks of the cool climate, the style of wine is very cool and elegant.

I felt clear fruits, pure acidity and good minerals.

I like this sharp mouthfeel very much.

I am sure again that it is a very fine Sauvignon Blanc in South Africa.

 

 

2nd Pangolin Syrah 2018  980 yen + tax

I have been importing Pangolin since 2003.

The style of Pangolin Syrah was dark, concentrated full-bodied until not long ago.

Because the favorite taste of the market has changed, the style of Pangolin Syrah has changed, too.

I felt elegant fruits, good acidity and soft tannin.

The alcohol degree is not so high.

Daimajo-sama said ” I can drink this one without ice.”

That’s good!

Well… Finally, she put ice cubes into the glass.

Well… I agree with your summer drink style.