バレンタインデーなので

2/14

お料理当番。

 

 

ビンチョウマグロ、アボカドと長芋のタルタル

 

 

白子魔王

 

 

グリーンサラダ

 

 

若鶏の香草焼き マッシュポテト添え

 

 

 

上出来、上出来。

 

 

 

1本目 ジャック ピカール ブリュット NV 5,500円

バレンタインデーなので、シャンパーニュを抜きました。

好評発売中の季節のプレミアムペログビセットで購入。

ランス北東の飛び地、クリュ・ベルー産の優れものです。

青リンゴを思わせる爽快な酸と、豊かなフルーツ、キメ細やかな上品な泡。

やっぱ、シャンパンは旨いですね。

なんでシャンパンは美味しいんだろうか?

このペログビセット、いよいよ残り僅かです。

 

 

2本目 楠ワイナリー パッサージュ ルージュ 2013

バレンタインデーなので、楠ワイナリーを抜きました。

これ楠さんの地元長野の酒屋さんで購入したもの。

カベルネソーヴィニヨン、メルローとカベルネフランのブレンドです。

程よい熟成感と、絶妙のバランス感。

派手さはありませんが、なんとも素性のよさがにじみ出ます。

やっぱり楠さんのワインは美味しいです。

なんでだろ?

 

 

 

Feb. 14

 

I cooked dinner.

 

Maguro, Nagaimo and Avocado Tartar

 

Shirako

 

Green Salad

 

Roast Chicken with Mashed Potatoes

 

Very good!

 

 

 

1st Jacques Picard Brut NV 5,500 yen

As it’s Valentine’s Day today, I opened a bottle of Champagne.

It is made from Chardonnay, Pinot Meunier and Pinot Noir grown in Cru Berru, where is located north-east of Reims.

I felt a very nice green apple, very rich fruits and very elegant small babbles.

What a nice Champagne is this!

Why a fine Champagne is so tasty?

 

 

2nd Kusunoki Winery Passage Rouge 2013

Kusunoki Winery is a small-premium winery in Nagano.

I bought this at some wine shop in Nagano.

It is made from Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc.

It is not a big style wine but is very well balanced.

I felt good a mature nuance and elegant fruits.

It is a very fine Japanese red wine.

I love Kusunoki Wine!