松葉ガニ入ってる手巻き寿司

11/13

今日もお料理当番。

手巻き寿司です。

 

 

鳥取・境港にあがった活き松葉ガニをゲット。

 

 

あと、アイナメ、真鯵を捌きました。

 

 

カニの身をほぐすの超大変。

でも、その分おいしさはひとしお。

 

あと、今日も白子魔王。

 

デラデラうまうま。

 

 

 

 

 

1本目 フジッコワイナリー 甲州 東雲 シュールリー 2015

大事にとってあった1本。フジッコの甲州シュールリーは、ワタシにとっては全ての甲州ワインのお手本のような位置付けです。

どこまでも澄んだキレいな果実味。

透明感が半端じゃない。

手巻き寿司にぴったり。

素晴らしい!

 

 

2本目 キザンワイン セレクション メルロー 2016 2,250円

これも大事な1本。

開栓直後はお決まりの還元臭。

すぐに消えて、豊かな果実の風味がガツンと現れます。

きっとSO2 の使用量がすごく少ないんでしょうね。

タンニンのエレガントさ、バランスのとれた上品な味わい。

日本のトップレベルのメルローです。

で、このクオリティーでこの価格。

相変わらずキザンは掟破りです。

 

 

 

Dec. 13

I cooked dinner, too.

 

It was Temaki-Sushi.

 

I got a fine live crab and boiled it.

I managed to husk the craab shells.

 

Delicious!!

 

 

1st Fujicco Winery Koshu Shinonome Sur Lie 2015

It was my private fine wine stock.

I love the very clean fruits, citrus and minerals.

I think it is a very good sample for every Koshu wine producer.

I think it is top class Koshu wine.

Tasty! Tasty!

It was very good for sushi tonight.

 

 

2nd Kizan Selection Merlot 2016  2250 yen

It is my fine wine stock, too.

At first, I felt some reductive smell.

After the smell disappeared soon, a very big fruits came up.

The all of the tastes made a super fine harmony, which were acidity, tannin, red fruits, black fruits, etc.

It is one of the top class Merlot wines in Japan, I think.

Then the price is a kind of joking.

Too cheap!