10/22
今日はお休み。
夕食の買い物、庭の草むしり(2時間半)、お料理当番。
一ヶ月ぶりの手巻き寿司。
こんなに手巻き寿司のインターバルがあいたのは記憶にありません。
やっぱり手巻き寿司は最高です。
1本目 ルイ モロー シャブリ 2016 2,400円
これきれいなシャブリです。
澄んだ果実味に、研ぎ澄まされたミネラル感。
手巻き寿司にぴったりです。
美味しいシャブリは、やっぱ凄く美味しい。
2本目 ロッシュ ド ベレーヌ ブルゴーニュ ピノノワール V.V. 2016 2,500円
今日のブルゴーニュは大当たり。
あふれ出る赤いピノノワールのアロマ、凝縮しつつも繊細で上品な果実の風味にミネラル感。
タンニンもエレガント。
いや、美味しい。
樹齢の高いピノノワールの力でしょうか?
ニコラ・ポテル氏の手がけるワインは、やっぱり美味しいですね。
Oct. 22
It was a day-off.
I went to my favorite fish market in the morning.
Then I weeded my garden for 2 hours 30 minutes.
Then I cooked dinner, Temaki-Sushi.
It was the first time I had cooked Temaki-Sushi in these 34 days.
Very good!
1st Lous Moreau Chablis 2016 2400 yen
It was a very clean style Chablis.
I felt very clear fruits and very fine minerals.
It was very good for Temaki-Sushi today.
I am sure again the fine Chablis is very tasty.
2nd Roche de Bellene Bourgogne Pinot Noir V.V. 2016 2500 yen
The Bourgogne today is so fine.
I felt very rich aroma, dense-concentrated red berries and fine minerals.
I also felt very elegant tannins.
So tasty!
Does the old vines make wine so fine?
Fine Bourgogne makes us be very happy!