手巻き寿司は最高

10/22

今日はお休み。

夕食の買い物、庭の草むしり(2時間半)、お料理当番。

 

一ヶ月ぶりの手巻き寿司。

 

 

こんなに手巻き寿司のインターバルがあいたのは記憶にありません。

 

 

やっぱり手巻き寿司は最高です。

 

 

1本目 ルイ モロー シャブリ 2016 2,400円

これきれいなシャブリです。

澄んだ果実味に、研ぎ澄まされたミネラル感。

手巻き寿司にぴったりです。

美味しいシャブリは、やっぱ凄く美味しい。

 

 

2本目 ロッシュ ド ベレーヌ ブルゴーニュ ピノノワール V.V. 2016 2,500円

今日のブルゴーニュは大当たり。

あふれ出る赤いピノノワールのアロマ、凝縮しつつも繊細で上品な果実の風味にミネラル感。

タンニンもエレガント。

いや、美味しい。

樹齢の高いピノノワールの力でしょうか?

ニコラ・ポテル氏の手がけるワインは、やっぱり美味しいですね。

 

 

 

Oct. 22

It was a day-off.

I went to my favorite fish market in the morning.

Then I weeded my garden for 2 hours 30 minutes.

Then I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

It was the first time I had cooked Temaki-Sushi in these 34 days.

 

 

Very good!

 

 

1st Lous Moreau Chablis 2016 2400 yen

It was a very clean style Chablis.

I felt very clear fruits and very fine minerals.

It was very good for Temaki-Sushi today.

I am sure again the fine Chablis is very tasty.

 

 

2nd Roche de Bellene Bourgogne Pinot Noir V.V. 2016 2500 yen

The Bourgogne today is so fine.

I felt very rich aroma, dense-concentrated red berries and fine minerals.

I also felt very elegant tannins.

So tasty!

Does the old vines make wine so fine?

Fine Bourgogne makes us be very happy!