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ボルドー・サンマケルのシャトーフォングラーヴのオーナー、フランソワ・ブルワル氏が来店。
エージェントのギーさんと一緒に銀座をご案内します。
まずは、開店準備が続くリーデルジャパンとのコラボ店、ザ・セラー銀座に到着。
あさってからワインの陳列の予定。
工事はだいぶ進みましたが、間に合うのかな?
ランチは銀座壮石さん。
毎週土曜日にワイン会を開催するほどの“ワインと寿司”の名店です。
ギーさんの奥様が山形出身のご縁で、酒井ワイナリーの甲州をお持込み。
季節を感じる旬のお料理と甲州ワインのマリアージュにフランス人大感激。
ランチのあとは、歌舞伎座をご案内。
とても楽しいひと時でした。
さて帰宅後、今日もお料理当番です。
ミズダコ、ホタルイカ、ホタテのお刺身
グリーンサラダ
焼き野菜
神奈川産やまゆり牛とタケノコのグリル
やまゆり牛は、黒毛和牛とホルスタインの交配種。
値段は黒毛和牛の半額程度ですが、味は黒毛和牛と同じくらい美味しかったです。
ワインは、今日もサンプル試飲。
ロワールのソーヴィニヨンと、内緒の赤。
うん、いいぞ。赤は特にすごく美味しいぞ。
Apr. 6
I received Mr. Francois Brouard from Bordeaux Saint-Macaire.
We went to Ginza with Guy-san, who is an agent of the winery.
We arrived at our new shop, which will soon open with Riedel Japan in Ginza.
Then we went to Ginza Soseki, which is a fine sushi restaurant, and had a lunch.
We enjoyed delicious dishes of the season and fine sushi with Koshu wine.
They made a very nice marriage.
After lunch, we went to Kabuki-za Theater and took a memorial photo.
Very good job!
After I came back home, I cooked dinner.
Sashimi
Green Salad
Roast Vegetables
Grilled Yamayuri-Beef and Takenoko.
Very nice!
I tasted sample wines from Loire and Languedoc.
They were also very nice.
Good Job!