北海道のワインありますか?

3/17

富良野3日目、最終日。

 

 

早朝は快晴でしたが、ゲレンデに出たらまた雪が降ってきました。

 

 

朝の気温はマイナス13度、寒いです。

 

 

雪質は今日が一番。午前中だけでロープーウエイのロングコースを4本滑りました。

 

 

 

お昼でスキーは切り上げて、昔ドラマでみた森の中の喫茶店、森の時計でランチ。

 

 

 

カレー、おいしかったです。

 

 

富良野から新千歳空港へ直行バスで向かいます。

 

 

 

夕刻、新千歳空港に到着。

 

 

夕食は、空港で海鮮和食と決めていました。

空港には和食のお店はたくさんありますが、地元のワインが飲みたいです。

 

 

 

「北海道のワインありますか?」

「ワインはおいていません。」

 

 

「北海道のワインありますか?」

「ワインはおいていません。」

 

 

「北海道のワインありますか?」

「ワインはおいていません。」

 

 

「北海道のワインありますか?」

「ワインはおいていません。」

 

 

なんと4軒全滅。

 

で、空港最後の和食屋さん、「北国の寿司、花ぶさ」

「北海道のワインありますか?」

「富良野ワインならありますよ。」

 

 

やったー!

和食の最後の一軒でやっと北海道産、しかも富良野ワインを発見です。

 

 

で、このお店が大正解。

お刺し身、でらうま。

 

 

ししゃも、でらうま。

 

 

今年貴重な北海道産、真鱈の白子。

 

 

ウニ・いくら丼。これ、最高!!

 

 

富良野ワインとの相性も抜群でした。

 

 

他の和食屋さんも、富良野ワイン置けばいいのになあ。

北海道の海の幸にあわせて、北海道のワインを飲みたいって人、いっぱいいると思うのですが。。。

 

 

搭乗時間までまだ少し時間があったので、もう一軒。

 

 

北海道のワインをおいてるスタンドバーで、さらに富良野ワイン・ミュラートゥールガル。

やっぱし美味しい!

 

 

今月2回目の北海道は、富良野づくしでした。

ああ、楽しかった、美味しかった。

 

皆さん、ありがとうございます!!

 

 

 

Mar. 17

It was the third day in Furano.

 

The temperature in the morning was -13℃.

Very cold!

 

I skied 4 long downhill courses before lunch.

 

Then I had a nice curry lunch at a famous coffee shop in the forest.

 

Then I took a highway bas to Sapporo Airport.

 

I arrived at the airport in the evening.

 

I had decided to have sushi dinner at the airport restaurant.

 

Unfortunately, there were many sushi restaurants but they didn’t have any Hokkaido local wine.

I was sad.

Our wine culture is still no good…

 

However, fortunately, I managed to find only one sushi restaurant had Furano Wine.

I was so lucky that the restaurant was very, very nice.

 

Every dishes were great, outstanding!

 

All of the dishes made a very good marriage with Furano Wine.

Super delicious!

 

 

After dinner, I still had a little by my boarding time.

I found Furano Wine again at some stand bar.

 

Delicious!

 

I took a late flight to Tokyo.

It was a very nice trip to Hokkaido in this time.

Thank you very much!