4/14
好天に恵まれた日曜日。
以前であれば、こんな日は必ずどこかへ出かけているところですが、今は介護があってそうはいきません。
シーツ・布団カバー、床マット、バスマット等の大物を洗濯。
洗濯ものがすぐに乾くのは、うれしいです。
トイレ掃除、風呂掃除、庭の草むしりで疲労困憊。
夕食は準備が楽な、スキヤキにしました。
鹿児島産の黒毛和牛、やっぱり美味しい!
1本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ブラン 2022 1,580円
亜硫酸無添加、野生酵母、無清澄、無濾過で仕込まれた自然派ワイン。
グルナッシュブラン70%、クレレット10%、ブールブラン10%、ヴィオニエ10%のブレンド。
厚みのある芳醇な果実味が、スキヤキに良く合います。
我が家のスキヤキで、登場率が最も高いのが、たぶんこのワインだと思います。
2本目は、きのう飲み残したマルキドボーランのピノ・ノワールと、あと日本酒を少々。
美味しくいただきました。
Apr. 14
It was a sunny Sunday.
In the past, I would always go somewhere, but now I can’t do that because of nursing care.
I washed large items such as sheets, duvet covers, floor mats, and bath mats.
I was fatigued with housecleaning, bath cleaning and garden weeding.
Dinner was easy to prepare, Sukiyaki.
Wagyu black beef from Kagoshima is delicious after all!
1st Estezargues Organic Cotes du Rhone Blanc 2022 1,580 yen
It is a “Bio” wine fermented by wild yeast without sulfite.
It is bottled with non-clarified and non-filtered.
A blend of 70% Grenache Blanc, 10% Clairette, 10% Beurre Blanc and 10% Viognier.
The thick and mellow fruit flavor went very well with Sukiyaki.
I think this wine is probably the one with the highest appearance rate in my Sukiyaki.
For the second bottle, I tasted Marquis de Beau Rond Pinot Noir that I had left over yesterday and a little Japan sake.
They were delicious.