相模湾の大きな黒鯛をゲット

4/12

庭のカベルネ・ソーヴィニヨンの新芽がでました。

これが、新梢になります。

 

 

今年は、どんな実がつくのでしょうか?

今日は休肝日。

 

 

4/13

相模湾でとれた大きな黒鯛をゲット。

 

 

鮮度抜群です。

お腹を開けたら大きなハラコが入っていてビックリ。

 

 

皮が薄いのでオーブントースターでそおっと焼きます。

 

 

鯛の子って超美味なんですよ。

 

 

身は三枚におろしてカルパッチョにしました。

 

 

 

頭とアラは塩焼きに。

 

 

 

 

 

新鮮な黒鯛、デラウマでした。

 

 

今日のメインは、ドリアです。

前に料理をした冷凍ものですが、ちゃんと美味しかったです。

 

 

 

1本目 トゥルクハイム シルヴァーネル 2020  1,650円

アルザス産のシルヴァーネル100%で仕込まれた白ワイン。

私、これ、大好きです。

シルヴァーネルらくない厚みのある果実味が印象的。

酸とミネラル感のバランスも良いです。

ピュアな口当たりと心地のよいアフターテイストも申し分ありません。

今日の黒鯛をとてもよく引き立ててくれました。

 

 

2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2020  1,300円

赤はラングドック産のピノ・ノワールです。

温暖な地域のピノ・ノワールとは思えぬさらりとした口当たり。

ピノ・ノワールならではの赤い果実の酸が印象的です。

さすが、マルキドボーラン、間違いがありません。

 

 

 

Apr. 12

The sprouts of Cabernet Sauvignon in the garden have appeared.

This will be the new treetops.

 

What kind of fruits will it produce this year?

Today is a No Wine Day.

 

 

Apr. 13

I got a big black snapper caught in the local Sagami Bay.

The freshness is outstanding.

 

When I opened it’s stomach, I was surprised to see a large Harako in it.

 

 

The skin is thin, so bake it gently in a toaster oven.

 

 

The Harako was super delicious.

 

The meat was grated into three pieces and made into Carpaccio.

 

The head and bones were grilled with salt.

 

Very tasty!

 

Today’s main dish is Doria.

It’s frozen food I’ve cooked before, but it was delicious.

 

 

1st Turckheim Silverner 2020 1,650 yenA white wine brewed with 100% silverel from Alsace.

I love this.

The thick fruit flavor that is not like Silverner was impressive.

It also has a good balance of acidity and minerality.

The pure mouthfeel and pleasant aftertaste were also perfect.

It complimented today’s black snapper very well.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2020 1,300 yen

The red is a Pinot Noir from Languedoc.

It has a smooth mouthfeel that you wouldn’t expect from Pinot Noir from a warm region.

The acidity of the red fruits unique to Pinot Noir was impressive.

As expected, Marquis de Beau Rond, there is no mistake.