新宿 タバーン・オン・エス にてワイン会

3/26

本日、新宿 タバーン・オン・エス にて、ワイン会を開きました。

男6名で、6本のワインを持ち込みました。

 

 

事前に、ほとんど打ち合わせをしていなかったのですが、なかなかバランスの良いワインが集まりました。

 

 

で、今夜のピカイチは、メルシャン桔梗が原メルロー2013年。

持ち込んだ本人は「もう、いっちゃてるかも。」と謙遜していましたが、どっこい見事な熟成。

豊かなアロマ、なめらかで美しい果実味、繊細な酸にエレガントな渋み。

 

 

10年熟成の卓越したメルローならではの、複雑で清らかな熟成感。

長野・塩尻産の棚栽培のメルローの、熟成のポテンシャルに全員でビックリでした。

 

 

ステーキが、すごく美味しかったです!

 

 

男、おっさん6人で、話がはずみ、周りのお客さんには、迷惑だったかもです。

最後、しっかりデザートまでいただき大満足。

 

 

 

とても楽しい時間でした。またお会いしましょう!!

 

 

 

Mar. 26

Today, we held a wine party at Tavern on S in Shinjuku.

Six men brought in six bottles of wine.

 

We didn’t have much of a meeting beforehand, but we were able to get a good balance of wines.

 

So, tonight’s top wine was Mercian Kikyo-ga-Hara Merlot 2013.

The person who brought it in was humble, saying, “It may have already been gone,” but it was a wonderful aging.

I felt rich aroma, smooth and beautiful fruitiness, delicate acidity and elegant astringency.

This Merlot, which has been aged for 10 years, has a complex and pure sense of aging.

We were all surprised by the potential of the ripening of Merlot, which is grown on the shelves from Nagano Shiojiri.

 

The steak is so delicious!

 

There were six old men, and the conversation was lively, and it may have been a nuisance to the customers around us.

 

At the end, I was very satisfied with the dessert.

 

It was such a fun time. See you again!!