新鮮なマソイでアクアパッツァ

3/27

休肝日

 

 

3/28

近所のスーパーマーケットで、お刺身でも食べられるマソイをゲットしました。

 

 

前菜は、いつもの真鯛のカルパッチョ。

 

 

マソイはアクアパッツァにします。

アクアパッツァを料理するのは、久しぶり。

ドラマ「不適切にもほどがある」で、ムッチ先輩の息子がアクアパッツァを作ってたのをみて、食べたくなりました。

 

 

ミニトマトとオリーブは、生を使います。

アサリは煮込むと小さくなっちゃうので、ワイン蒸しにして、そのスープで魚を炊きます。

 

 

お皿にスパゲッティを敷いて。

 

 

出来上がり。

 

 

上出来です。無茶苦茶おいしかったです。

 

 

 

1本目 アンコーラ ピノ・グリージョ 2022  1,080円

イタリア・ロンバルディア産のピノ・グリージョです。

ピノ・グリージョならではの豊かな果実味、心地のよい酸とミネラル感。

とてもピュアな飲み口に、ブドウの果皮由来の僅かな渋みがアクセントになっています。

これ、大好きなワインです。

 

 

2本目 アンコーラ サンジョヴェーゼ 2021  1,080円

赤はイタリア・プーリア産のサンジョヴェーゼです。

雑味のないまろやかな口当たり。

果実味と酸と渋みのバランスがよく、スイスイ飲めてしまいます。

アンコーラはマルキドボーランと並んで、我が家の家飲みワインのエースです。

プロ野球もいよいよ開幕ですね。

 

 

 

Mar. 27

No Wine Day

 

 

Mar. 28

At a local supermarket, I got a fresh Masoi that can be eaten as sashimi.

 

 

The start dish was Madai Carpaccio, as often as not.

 

 

I cooked Masoi for Aqua Pazza.

It’s been a long time since I’ve cooked aqua pazza.

In the TV drama “Futekisetsu-nimo-Hodogaaru”, I saw that the son of Mucci was making aqua pazza, and I wanted to eat it.

 

 

Cherry tomatoes and olives are used raw.

 

 

The clams become smaller when stewed, so they are steamed in wine and the fish is cooked in the broth.

 

 

Spread spaghetti on a plate.

 

Finish.

 

Well done!

It was ridiculously delicious.

 

 

1st Ancola Pinot Grigio 2022 1,080 yen

It is a Pinot Grigio from Lombardy, Italy.

I felt a rich fruitiness, which is the character of Pinot Grigio, pleasant acidity and minerality.

It has a very pure taste and is accented with a slight astringency derived from grape skins.

This is my favorite wine.

 

 

2nd Ancora Sangiovese 2021 1,080 yen

The red is Sangiovese from Puglia, Italy.

It has a mellow mouthfeel without any miscellaneous taste.

It has a good balance of fruitiness, acidity, and astringency, and you can drink it smoothly.

Ancora, along with the Marquis de Beau Rond, is the ace of our home drinking wine.

Well, the professional baseball is finally starting.