手巻きにキザン

8/18

二日連続でお料理当番。

 

 

 

今日は手巻き寿司。

 

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真鯛、真鯵、剣先イカ、活ホッキ貝、サーモン、イクラ、ミズタコ、ホタテ、バチマグロ

 

 

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やっぱり手巻き寿司は美味しいです。

 

 

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1本目 キザンセレクション シャルドネ 2015

ワイナリーで購入した貴重なストック。

はじめ少し還元的なニュアンス。

こりゃ、SO2をほとんど使ってない感じです。

後から厚みのあるきれいな果実味、ミネラル感。

よいワインですねえ。

熟成させてみたいワインです。

 

 

 

2本目 キザンセレクション メルロー プティヴェルド 2015

こちらもワイナリーの売店で購入。

おっと、キザンの赤には珍しく、初めから還元的ニュアンスがほとんどありません。

凝縮した深みのある果実味、すきとおった赤い酸。

冷涼なニュアンスがいっぱいの赤ワイン。

しっかり造られているにですが、さらっと飲めてしまう。

うーむ、美味しい。実に美味しいです。

手巻き寿司にもぴったりでした。

 

 

 

 

Aug. 18

I cooked dinner in two straight days.

It was a Temaki-Sushi.

 

So delicious!

 

 

1st Kizan Wine Selection Chardonnay 2015

I bought this at the winery.

It is very difficult to find.

At first, I felt some reductive nuance but it disappeared soon.

Then I felt very fine citrus, complex-elegant-rich fruits.

Also I felt very fine minerals and comfortable after taste.

It is a very good wine but I also felt too much young nuance.

I want to keep the bottle and taste after a long maturing.

 

 

2nd Kizan Wine Selection Merlot – Petit Verdot 2015

I bought this at the winery, too.

I didn’t feel any reductive taste.

At first, there were a lot of fine red berries.

I also felt silky tannin and very comfortable acidity.

It was very delicious.

It was very good for the Temaki-Sushi today.