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今日は、桃の節句、ひな祭りですね。
今日の夕食は水炊き鍋です。
いつものように朝から鶏ガラ2羽を煮詰めて、濃厚なスープを取りました。
水炊き鍋、美味しいです。
1本目 ベルクールソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,300円
南フランス産のソーヴィニヨン・ブラン100%で造られた白ワイン。
たっぷりとした果実味、透明な酸、しっかりとしたミネラル感。
キレのある味わいの奥に、蜂蜜を思わせる香ばしい風味が隠れています。
完熟したブドウのニュアンス、しっかりと造られた良質なソーヴィニヨン・ブランです。
2本目 チェスコン カベルネ NV 1,200円
イタリア・ヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニョン50%とカベルネ・フラン50%で仕込まれた赤ワイン。
カシスを思わせる黒いベリー系のアロマ、豊かな果実味とチャーミングな赤い酸。
チリのカベルネとは対極の、さらりとした軽やかな飲み口。
ワタシ、こっちの方が好きです。
Mar. 3
Today’s dinner is a Mizutaki-Nabe.
As usual, I boiled down two chicken bones from the morning and took a thick soup.
My Mizutaki-Nabe is very delicious.
1st Bellecourt Sauvignon Blanc 2022 1,300 yen
It is a white wine made from 100% Sauvignon Blanc grown in South France.
I felt plenty of fruitiness, clear acidity and firm minerality.
A savory flavor reminiscent of honey is behind the fresh-crisp wine style.
It is a good quality Sauvignon Blanc that is well made, with the nuances of ripe grapes.
2nd Cescon Cabernet NV 1,200 yen
It is a red wine made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc from Veneto, Italy.
I felt black berry aroma reminiscent of blackcurrants, rich fruit flavor and charming red acid.
In contrast to Chilean Cabernet, it has a smooth and light taste.
I like this one better.