今日の夕食は水炊き鍋です

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今日は、桃の節句、ひな祭りですね。

 

今日の夕食は水炊き鍋です。

 

 

いつものように朝から鶏ガラ2羽を煮詰めて、濃厚なスープを取りました。

 

 

水炊き鍋、美味しいです。

 

 

 

 

1本目 ベルクールソーヴィニヨン・ブラン 2022  1,300円

南フランス産のソーヴィニヨン・ブラン100%で造られた白ワイン。

たっぷりとした果実味、透明な酸、しっかりとしたミネラル感。

キレのある味わいの奥に、蜂蜜を思わせる香ばしい風味が隠れています。

完熟したブドウのニュアンス、しっかりと造られた良質なソーヴィニヨン・ブランです。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ NV  1,200円

イタリア・ヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニョン50%とカベルネ・フラン50%で仕込まれた赤ワイン。

カシスを思わせる黒いベリー系のアロマ、豊かな果実味とチャーミングな赤い酸。

チリのカベルネとは対極の、さらりとした軽やかな飲み口。

ワタシ、こっちの方が好きです。

 

 

 

Mar. 3

Today’s dinner is a Mizutaki-Nabe.

As usual, I boiled down two chicken bones from the morning and took a thick soup.

 

 

My Mizutaki-Nabe is very delicious.

 

 

1st Bellecourt Sauvignon Blanc 2022 1,300 yen

It is a white wine made from 100% Sauvignon Blanc grown in South France.

I felt plenty of fruitiness, clear acidity and firm minerality.

A savory flavor reminiscent of honey is behind the fresh-crisp wine style.

It is a good quality Sauvignon Blanc that is well made, with the nuances of ripe grapes.

 

 

2nd Cescon Cabernet NV 1,200 yen

It is a red wine made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc from Veneto, Italy.

I felt black berry aroma reminiscent of blackcurrants, rich fruit flavor and charming red acid.

In contrast to Chilean Cabernet, it has a smooth and light taste.

I like this one better.