良質なピノ・ノワールで、すき焼きって贅沢

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早いもので3月ですね。

今日は休肝日。

 

 

3/2

寒い一日。

今日の夕食は、すき焼きにしました。

 

 

鹿児島産、黒毛和牛の赤身です。

 

 

美味しいです。

 

 

 

 

1本目 ベルクール シャルドネ 2021  1,500円

リラックスワイン・オリジナルのラングドック産のシャルドネです。

上品な樽熟成のニュアンスとピュアな口当たり。

豊かな果実味と、良質のシャルドネならではの繊細でミネラル感あふれる味わい。

美味しいです。

 

 

2本目 J.ローアー ファルコンパーチ ピノ・ノワール 2020  3,200円

冷涼な気候をもつカリフォルニア州モントレー地区で栽培されたピノ・ノワールで仕込むサステイナブル・ワイン。

密度の高い凝縮したベリー系の果実味と、綺麗に伸びる酸。

ミネラルを感じる冷涼感あふれる口当たり。

アフターはどこまでも心地よく、余韻はきわめてエレガント。

モントレーのピノ・ノワールって、やっぱり凄い。

良質なピノ・ノワールで、すき焼きって贅沢ですね。

 

 

 

Mar. 1

It’s March.

Today is a No Wine Day.

 

 

Mar. 2

It was a cold day.

For dinner today, I cooked sukiyaki.

 

It is a lean Japanese black beef from Kagoshima.

It’s delicious.

 

 

1st Bellecour Chardonnay 2021 1,500 yen

It is a Relax Wine Original, Languedoc Chardonnay.

I felt elegant barrel aging nuances and pure mouthfeel.

It has a rich fruit flavor and a delicate, minerality taste unique to high-quality Chardonnay.

 

 

2nd J. Lohr Falcon Perch Pinot Noir 2020  3,200 yen

It is asustainable wine made from Pinot Noir grown in the Monterey area of California, which has a cool climate.

I felt dense and condensed berry fruits flavor and beautifully stretched acid.

It has a cool mouthfeel with a hint of minerality.

The aftertaste is endlessly comfortable, and the aftertaste is extremely elegant.

Monterey’s Pinot Noir is amazing.

A good quality Pinot Noir and sukiyaki is luxurious.