ブドウの生命力

10/14

6月の長雨で、黒とう病にやられてしまい、ほったらかしにしていた庭のカベルネ。

 

 

ふと見ると、なんと二番果が大きく成長し、ヴェレゾンを始めていました。

 

 

なんと、3番果まで育っています。

 

 

一番果はすでにミイラ状態ですが。。。

 

 

ブドウの生命力に、驚くばかりです。

 

 

さて、今週は多忙を極める一週間でした。

今日は料理を中止して、近所の回転寿司で夕食にしました。

 

 

いつもの、プーリアの白ワイン。味が無くて美味しいです。

 

 

 

やっぱり寿司には、絶対ワインですね。

 

 

10/14

Due to the long rains in June, Cabernet in my garden was stricken by black illness and left alone.

 

When I looked at it today, the second clusters had grown big and I was starting to velaison.

 

It has grown to the third clusters, too.

 

The first clusters are already in a mummified state…

 

The vitality of the grapes is amazing.

 

 

 

Well, it’s been a busy week.

Today I stopped cooking and had dinner at a conveyor belt sushi in my neighborhood.

 

As always, I tasted Puglia white wine with sushi.

It is tasteless and delicious.

 

After all, the wine is definitely for sushi.