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今日は郡山です。
東京駅で、ソムリエの石田博氏にバッタリ遭遇。
日本ソムリエ協会 副会長、言わずと知れた日本を代表するトップソムリエです。
それにしても石田さん、ワタシよりも驚いた様子。
「内藤さん、昨日のブログで、タバーンエスを紹介して頂いてありがとうございます。さっきちょうどグループのソムリエ全員に、内藤さんのブログ読むようにと、一斉メールしたとこだったんですよー。」
「ええー!?」
(おとといタバーン オン エス でサービスを担当してくれた Haruha さん。最高のおもてなしでした。)
はい、石田さんは、タバーンエスを経営するレストランチェーン”Huge”のコーポレートソムリエを務めてましたっけ。
なんたる奇遇。なんたる偶然、いや必然?
石田さんとは、長くお付き合いがありますが、お会いするのは数年ぶり。なんか、すごいですねー。
さて郡山では、4回目のワイン講習会。
ヨークベニマルの地区を代表するワイン担当のマネージャーの皆さんに、日本ワインと自然派ワインのお話をいたしました。
ワインの試飲も交えて、最近のワイン事情について掘り下げた勉強をしました。
講習会終了後、郡山駅構内の地酒バー “もりっしゅ”で、福島県産ビールと地酒の飲み比べ。
馬刺し、冷奴が美味でした。
新幹線の車内で、マスカットベーリーA。
ワタシ、今回もおつかれさまでした。
Jul. 18
I went to Koriyama today.
At Tokyo Station, I ran into sommelier Mr. Hiroshi Ishida.
Vice President of the Sommelier Association, he is a top sommelier representing the well-known Japan.
Even so, Mr. Ishida seemed more surprised than me.
“Mr. Naito, thank you for introducing “Tavern on S” in yesterday’s your blog.
“What!?”
Yes, Mr. Ishida, you were the corporate sommelier of the restaurant chain “Huge” that runs Tavern on S.
What a strange treatment. What a coincidence, or necessity?
I have known Mr. Ishida for a long time, but this is the first time I have seen him in several years. It’s kind of amazing!
In Koriyama, this was the fourth wine class at York Benimaru.
We spoke to the wine managers representing the York Benimaru every zoon about Japan wines and natural wines.
With wine tasting, we studied the recent wine situation in depth.
After the workshop, at the local sake bar “Morisshu” in Koriyama Station, I compared beer from Fukushima Prefecture and the local sake.
The horse sashimi and cold tofu were delicious.
In the Shinkansen car, I tasted Muscat Bailey A.
Thank you again this time.
I think I did a good job!