もう、暑いの飽きた。。。

7/19

ワタシがこれまでに生きてきた7月の中で、今年は間違いなく一番暑い7月だと思います。

もう、暑いの飽きた。。。

 

 

 

 

 

 

 

今日のお料理は居酒屋メニューでした。

 

 

1本目 チェスコン プロセッコ NV  1,650円

イタリア・ヴェネト産のスパークリングワイン。

冷蔵庫から出した後、冷凍庫に30分入れてキンキンに冷やしました。

今日は酷暑の中、外回りをした後だったので、冷えたプロセッコは文句なく抜群に美味しいです。

ワタシ、以前、同じこのプロセッコを冷凍庫に入れたのを忘れて一晩放置したことがあります。

ボトルが破裂し、冷凍庫の中はプロセッコのシャーベットまみれになりました。

危険なので、良い子はマネしないでね。

 

 

2本目 ドメーヌ ド ププイ タナ・メルロー 2018  1,150円

フランス南西地区産の赤ワイン。

タナの渋みと存在感、メルローの豊かな果実味がとても良いハーモニーを産み出しています。

冷蔵庫で冷やした後、たっぷりグラスに氷を入れて飲みました。

とても美味しいです。

 

 

Jul. 19

Of all the July I’ve ever lived, this year is definitely the hottest July.

I’m tired of the heat…

 

Today’s dish was an izakaya menu.

 

 

1st Chescon Prosecco NV 1,650 yen

It is a sparkling wine from Veneto, Italy.

After taking it out of the fridge, I put it in the freezer for 30 minutes to cool it.

Today I was going outside in the extreme heat, so the cold Prosecco is outstandingly delicious.

I once forgot to put the same Prosecco in the freezer and left it overnight.

The bottle burst and the freezer was covered in Prosecco sorbet.

It’s dangerous, so don’t imitate good boys.

 

 

2nd Domaine Poupui Tannat Merlot 2018  1,150 yen

It is a red wine from the South-West in France.

The astringency and presence of Tannat and the rich fruit flavor of Merlot create a very good harmony.

After cooling in the refrigerator, I drank it with ice in a glass.

It is very tasty!