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古くからのワイン仲間のめぐみさんの結婚を祝うワイン会に参加しました。
コロナ禍で伸び伸びになっていた会ですが、ようやく実現しました。
会場は、恵比寿のフレンチ”マノワ”さん。
こちらに伺うのも本当に久しぶりです。
ご縁のあるワイン仲間7人で、二人を祝福します。
マノワさんのお料理は、変わらず素晴らしいです。
素材の良さを壊さず、独創的かつオーソドックス。
手の込んだムラサキウニ、蝦夷鮑、鮎のお皿は感動ものです。
ワインは、、、
パイパー・エドシック レア2002
ペリエ・ジュエ ベル・エポックロゼ2005
ルフレーヴ バタール・モンラッシェ 2009
アンリ・ボワイヨ コルトン・シャルルマーニュ 2005
オスピスドボーヌ ボーヌ ブルミエクリュ モーリック・ドルーアン 2005 マグナム
シャトー ムートン・ロートシルト 1995
シャトー マルゴー2009
たまたまですが、グレートヴィンテージの2005年と2009年が揃いました。
素晴らしいお料理、最高級のワイン、素敵なワイン仲間たちと、本当に贅沢なひと時を過ごしました。
めぐみさん、おめでとうございます。
どうぞ、末永くお幸せに!
Jul. 8
I participated in a wine party to celebrate the marriage of Megumi, an old wine friend.
The association had been growing due to the Corona disaster, but it has finally been realized.
The venue was the French “Manoir” in Ebisu.
It’s been a really long time since I’ve visited here.
Seven of our wine friends congratulate them.
Manoir cuisines were as wonderful as ever.
It does not destroy the goodness of the fine ingredients, it is original and orthodox.
The elaborate Purple Sea Urchin, Ezo Abalone and Ayu plates are impressive.
Wine is 、、、
Piper Edsick Rare 2002
Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé 2005
Leflaive Batard Montrachet 2009
Henri Boillot Corton Charlemagne 2005
Hospices de Beaune Beaune 1er Cru Maurice Drouin 2005 Magnum
Chateau Mouton Rothschild 1995
Chateau Margaux 2009
It just so happens that the Great Vintage 2005 and 2009 are now aligned.
We had a truly luxurious time with great food, the finest wines and wonderful wine friends.
Congratulations to Megumi.
Please, be happy for many years to come!