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庭のカベルネが芽吹きました。
今年は大胆に古い枝を落としたので、芽が出るか心配をしていましたが大丈夫でした。
本日のお料理。
スルメイカのお刺身
ウナギ炊き込みご飯
上出来です。
1本目 チェイス・ザ・グレープ フィールドブレンド 2021 2,800円
1本目は今日も桜に合わせて、ほんのりピンク色の甲州ブレンド。
やさしくチャーミングなフルーツ感。
美味しいです。
2本目 ジェレミー・ユシェ シャポー シュナン 2020 2,000円
板橋の”とだや”さんで購入。
3月25日に飲んだピノ・ノアール&ガメイと同じ造り手の白ワインです。
ロワール地方ミュスカデ地区で有機栽培したシュナン・ブラン100%で仕込まれています。
シュナン・ブランならではのたっぷりとした甘みを感じるほどのフルーツ感。
柑橘系の酸とメリハリの効いたミネラル感が味わいを引き締めます。
これも素晴らしいワインです。
うなぎ炊き込みご飯にも良く合いました。
Arp. 2
The vine of Cabernet Sauvignon started budding.
I cooked dinner, as well.
Squid Sashimi
Unagi Takikomi Gohan, Steamed Eel Rice
Good job!
1st Chase the Grape Field Blend 2021 2800 yen
I chose this Koshu blend rose wine imaging by the cherry blossom.
It is made from mainly Koshu with Muscat Bailey-A and Chardonnay.
I felt charming red fruits, nice acidity and minerals.
Tasty!
2nd Jeremie Huchet Chapeau Chenin 2020 2000 yen
I bought this white wine at Wine Shop Todaya in Itabashi.
The producer is as same as the red wine made from Pinot Noir & Gamey I tasted on 25th March.
It is made from 100% Chenin Blanc grown in Muscadet by organic method.
I felt very rich fruits, good citrus and fine minerals.
It is a very, very delicious wine, too.
Thank you very much for Todaya san.