12/25
今夜は手巻き寿司です。
メバチマグロ、真鯛、シマアジ、スルメイカ、甘エビ、真鯵、サーモン、ツナマヨ
とても美味しかったです。
1本目 チェイス・ザ・グレープ フィールドブレンド 2021 2,800円
山梨県産の甲州、マスカット・ベーリーAとシャルドネを醸し醸造した軽やかなワイン。
熟成が進むに連れて、ピンク色が濃くなってきたように思われます。
ピュアな果実味、ふくよかな酸とミネラル感。
美味しいと思います。
手巻き寿司に、よく合いました。
2本目 神戸レゼルバ 無濾過シャルドネ 2021 3,200円
2本目も白ワインにしました。
ワタシが監修した神戸ワインと白鶴酒造のコラボ企画で生まれたワインです。
添加物を極力抑えた自然な造り。
無濾過ならではの豊かな果実味、やや濁りのある色合いを裏切る透明感。ブドウの表情が良く見えます。
先週の東横インホテルの試飲コーナーでも、好評をいただきました。
これも、とても美味しいです。
手巻き寿司にもピッタリでした。
Dec. 25
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
Very nice!
1st Chase the Grape Field Blend 2021 2800 yen
It is made from Koshu, Muscat Bailey-A and Chardonnay grown in Yamanashi.
Before the fermentation, all grapes were macerated in short time.
The color is getting darker than before.
I felt pure-rich fruits, elegant acidity and good minerals.
It is very nice, I think.
It was very good for Temaki-Sushi today.
2nd Kobe Reserva Chardonnay Non-Filteration 2021 3200 yen
It is made from 100% Chardonnay grown in Kobe.
It is fermented with the minimum additives and bottled without the filtration.
I felt elegant-pure fruits, fine citrus and complexed minerals.
The color was clouded but the taste was very clean.
I think this one is very nice.
It was very good for Temaki-Sushi, too.