今シーズン最初の鍋

10/20

今夜は鍋にしました。

今シーズン最初の鍋です。

 

 

キムチ鍋ですが、久しぶりなので具材は何を用意して、それをどうしたらいいのか結構戸惑いました。

なんとか思い出して、でらうま。

やっぱり鍋は美味しいですね。

 

 

1本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ シャルドネ 2019 1,500円

ラングドック・ミネルヴォア産のシャルドネ100%で仕込まれたサスティナブルワイン。

澄み切った銘水のようなピュアな味わい。

邪魔な味がいっさいなく、それでいてしっかりとしたボディ感。

キムチ鍋の強めの味を難なく受け止めてくれます。

良いワインです。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2020  930円

キムチ鍋の時、ワイン選びは迷うのですが、今日は無難なところで、マルキのメルローです。

マルキのシリーズのなかで、いちばんフルーツ感が強めの味わい。

キムチ鍋に良く合います。

たいへん美味しくいただきました。

 

 

Oct. 20

I cooked a Nabe at the first time in this season.

 

It was Kimuchi-Nabe.

 

Because I didn’t cook a Nabe for a long time, I forgot how to cook it at first.

 

Finally, I managed to cook it.

Taste was very nice!

 

 

1st Domaine Pech Pouille Chardonnay 2019 1500 yen

It is made from 100% Chardonnay grown in Languedoc by sustainable method.

I felt very pure fruits, beautiful acidity and good minerals.

I didn’t feel any bad flavor.

This Chardonnay received a Kimuchi-Nabe very well.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2020 930 yen

It is always difficult to choose a wine for Kimuchi-Nabe.

The taste of Kimuchi-Nabe is hot and strong.

Then I chose this Merlot tonight.

Because this red wine has dark fruits flavor, it is good for a hot taste.

Well, it was very good for the nabe today.