10/9
お料理当番。
枝豆、きんぴらごぼう、菊花のおひたし by daimajoさま
シマアジとスルメイカのお刺身
秋鮭のポワレ、ホタテのソテー、ポテトグラタン添え
上出来、上出来。
1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,100円
昨日のドボンを引きずっていて重いワインは避けたいと思い、これにしました。
新鮮な果実味に綺麗な酸。
北イタリアの白ワインの美味しさがよくわかる1本です。
ピュアでナチュラル。ドボンの翌日にぴったりです。
2本目 チェスコン カベルネ NV 1,100円
イタリア・ヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%で仕込まれた赤ワイン。
カベルネって聞くと重めのフルボディを想像する方が多いかもしれませんが、これはライトでエレガントなスタイル。
カシスを思わせるカベルネのアロマとフレーバーはしっかり。
これまたドボンの翌日に嬉しいワインでした。
Oct. 9
I cooked dinner.
Edamame, Kikuka, Kinpira-Gobo by daimajo-sama
Sashimi
Salmon and scallop Saute with Potato Gratin
Very good!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1100 yen
I felt very nice fruits and beautiful acidity.
It shows the goodness of the north Italy white wine very much.
The taste was very pure and natural.
2nd Cescon Cabernet NV 1100 yen
It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto Italy.
You might think it is a full-bodied red wine because of Cabernet.
Actually, it is a light and elegant style red wine.
I felt elegant mouthfeel and good fruits and acidity.
However, the aroma and flavor was a real Cabernet ones.
I prefer such style recently.