5/27
休肝日
5/28
庭のカベルネの誘因と芽かきを行いました。
今年は ”なんちゃってコルドン” で、柵を一段高くしました。
早くも開花も始まりました。
さて、どうなるかな?
今日は焼肉。
奮発して黒毛和牛のモモとカルビ。
やっぱり、美味しい!
1本目 ドメーヌ・ペッシュ・プイエ ブラン 2019 1,150円
ラングドック・ミネルヴォワのワイナリーのベーシックワイン。
サステイナブルで栽培されたソーヴィニヨンブラン90%、シャルドネ10%で造られています。
はじめ、やや還元的なニュアンス。
それが消えると、ピュアな果実味がいっぱいに広がります。
すっきりとクリーンでありながら、しっかりとしたボディも感じます。
これ、お気に入りです。
2本目 ドメーヌ・ベルサン ブルゴーニュ・コート・ドーセール キュヴェ・ルイ・ベルサン 2019
カーヴドリラックスのオンラインショップで新しく登場したミニ・プレミアム・ペログビセットで買いました。
上質なファインワイン2本とリラックスワイン4本の合計6本で、8,000円(税別)。
しかも送料無料のお得なセット。これはその目玉ワインです。
ブルゴーニュ最北部 ”サン・ブリ地区” のビオワインの生産者 ”ドメーヌ・ベルサン”。
冷涼な気候、石灰質土壌、ビオロジック栽培が産み出すピュア&ナチュラルなスタイルです。
加えてミネラル感も心地良いエレガントなピノ・ノワール。
サラリとした口当たりの中に加えて、ブルゴーニュワインならではのエレガンスを感じます。
これ、ワタシが飲みたいブルゴーニュ。こういうのが飲みたいんです。
とても、とても美味しいです。
May 27
No Wine Day
May 28
I did the new buds and vine tops control for Cabernet Sauvignon in my garden.
I made new tall palings.
I hope I did a good job.
I cooked dinner, Yakiniku BBQ.
Very good!
1st Domaine Pech Pouille Blanc 2019 1150 yen
It is made from 90% Sauvignon Blanc and 10% Chardonnay grown in Languedoc by sustainable method.
At first, I felt some reductive smell but it went away soon.
Then I felt pure fruits, nice citrus and good minerals.
It is a very clean style white wine but also has a nice body.
I like this one very much.
2nd Domaine Bersan Bourgogne Cotes d’Auxerre Rouge Cuvee Louis Bersan 2019
It is made from 100% Pinot Noir grown in Saint- Bris in Burgundy by organic method.
Saint-Bris is located at the northern limit in Burgundy.
The style of wine is very elegant thanks of the cool climate and the lime soil.
I felt very charming red berries, nice acidity and good minerals.
It is the most favorite style of Burgundy for me.
Very, very good!