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お料理当番は手巻き寿司。
長崎産本マグロ(養殖)、和歌山産真鯛(養殖)、千葉産カツオ、富山産ホタルイカ、静岡産生シラス、マグロハチの身(頭肉)、ノルウェーサーモン、鰻、ツナマヨ、
今日はいろいろと多忙だったため、ネタの購入は近所のスーパー。
捌きが必要な丸魚は無しでした。それでも、手巻き寿司は美味しいです。
1本目 オリオル・ロッセール チノチャノ シャレロ ムスカ 2020 1,300円
スペイン・ペネデスのカル・カッサニエスの自家葡萄園で、オーガニック栽培されたシャレロ85%、ムスカ15%のブレンド。
たっぷりとしたフルーツ、シトラス系の酸と厚みのあるミネラル感。
このピュアな透明感がたまりません。実に美味しいです。
これだけのクオリティ、この価格帯のワインでは滅多に見つからないと思います。
2本目 オリオル・ロッセール チノチャノ メルロー シラー 2019 1,300円
赤も自家葡萄園で農薬・化学肥料を使用せずに栽培されたメルローとシラーのブレンド。
ラズベリーを思わせる赤い果実と、ダークチェリーを思わせる黒い果実のハーモニー。
継ぎ目のないタンニンと、心地のよい口当たり。
赤もエレガントで、お値段以上の価値があること間違いなし。
やっぱり、オリオル・ロッセールってすごい造り手だと思います。
May 7
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
Very good!
1st Oriol Rossell Xino-Xano Blanco 2019 1300 yen
It is made from Xarel-lo and Muscat grown in the estate winery in Penedes Spain by organic method.
I felt fresh fruits, crispy citrus and good minerals.
The taste was really pure and natural.
I think it has an outstandingly high cost performance.
Tasty!
2nd Oriol Rossell Xino-Xano Tinto 2018 1300yen
It is made from Merlot and Syrah grown in the estate winery in Penedes by organic method.
I felt charming red berries, good acidity and seamless tannin.
The style is very clean, delicate and elegant.
It was very good for sushi today.
Very good!