10/31
昨日の手巻き寿司の残りのお刺し身を使って、お昼に海鮮ペスカトーレを作りました。
トマトソース、上手にできました。
今日は休肝日。
11/1
早いもので11月です。今年も残すところあと2か月ですね。
所用があり、都心へ出かけました。
皇居前のイチョウも色づき始めています。
某ワインバーで、商談ランチ。
特に期待していなかったのですが、お料理がとても美味しくてビックリ。
ワタシのメインは鶏モモ肉のコンフィ。
どうしてもワインが飲みたくなって、グラスで少々白ワインを頂きました。
画像はありませんが、前菜もデザートも美味しかったです。
家に帰って夕食は、daimajoさまのお惣菜に合わせて、
マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2019。
マルキドボーラン久しぶり。
一本しか飲めないとなると、どうしても少し良さげなワインを抜きたくなりすが、どうして、どうしてマルキドボーランはやっぱり美味しい。
混じり気のないピュアで自然な果実味と酸、ソーヴィニヨン・ブランらしいミネラル感。
夕食後、今夜は午後8時から一時間半ほど、ZOOM会議がありました。
我慢してコーヒーを飲みました。
ああ、もっとワインが飲みたい。
Oct. 31
I cooked Seafood Pasta by using the sashimi leftover yesterday’s Temaki-Sushi.
Very good!
No Wine Day
Nov. 1
Time flies by, and it is already November.
I went to central Tokyo to join in some business meeting.
The leaves have yellowed on the ginkgo trees in the vicinity of the Imperial Palace.
I had a lunch at some wine bar in Marunouchi.
I didn’t expect it but all dishes were very nice.
I chose a chicken for the main dish.
The start plate and the desert were also very nice.
After I came home, I had a dinner with cooks by daimajo-sama.
Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2019 790 yen
I tasted Marquis de Beau Rond at the first time recently.
Because I could drink only one bottle of wine with daimajo-sama, I chose a little finer wine in these days.
However, this one was very nice.
I like this pure and natural taste very much.
After the dinner, I join in some business Zoom meeting for an hour and a half.
I drank a cap of coffee.
I wanted to drink wine more.