早いもので11月です

10/31

昨日の手巻き寿司の残りのお刺し身を使って、お昼に海鮮ペスカトーレを作りました。

 

 

 

 

トマトソース、上手にできました。

今日は休肝日。

 

 

11/1

早いもので11月です。今年も残すところあと2か月ですね。

 

 

所用があり、都心へ出かけました。

皇居前のイチョウも色づき始めています。

 

 

 

 

某ワインバーで、商談ランチ。

特に期待していなかったのですが、お料理がとても美味しくてビックリ。

 

 

 

 

ワタシのメインは鶏モモ肉のコンフィ。

どうしてもワインが飲みたくなって、グラスで少々白ワインを頂きました。

画像はありませんが、前菜もデザートも美味しかったです。

 

 

 

家に帰って夕食は、daimajoさまのお惣菜に合わせて、

マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2019。

 

 

 

 

マルキドボーラン久しぶり。

一本しか飲めないとなると、どうしても少し良さげなワインを抜きたくなりすが、どうして、どうしてマルキドボーランはやっぱり美味しい。

混じり気のないピュアで自然な果実味と酸、ソーヴィニヨン・ブランらしいミネラル感。

 

 

夕食後、今夜は午後8時から一時間半ほど、ZOOM会議がありました。

我慢してコーヒーを飲みました。

ああ、もっとワインが飲みたい。

 

 

Oct. 31

I cooked Seafood Pasta by using the sashimi leftover yesterday’s Temaki-Sushi.

 

Very good!

 

No Wine Day

 

 

Nov. 1

Time flies by, and it is already November.

 

I went to central Tokyo to join in some business meeting.

The leaves have yellowed on the ginkgo trees in the vicinity of the Imperial Palace.

 

 

I had a lunch at some wine bar in Marunouchi.

I didn’t expect it but all dishes were very nice.

 

I chose a chicken for the main dish.

The start plate and the desert were also very nice.

 

 

After I came home, I had a dinner with cooks by daimajo-sama.

 

 

Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2019  790 yen

I tasted Marquis de Beau Rond at the first time recently.

Because I could drink only one bottle of wine with daimajo-sama, I chose a little finer wine in these days.

However, this one was very nice.

I like this pure and natural taste very much.

 

After the dinner, I join in some business Zoom meeting for an hour and a half.

I drank a cap of coffee.

 

I wanted to drink wine more.