日記は一本でいいから楽

10/21

お料理当番。

 

カツオのタタキ風カルパッチョ

 

 

 

 

グリーンサラダ

 

 

 

 

オーストラリア・ビーフの厚切りステーキ  ブラックベリーソース

 

 

 

 

ステーキは、たっぷり330グラム。

あっさり赤身肉なので、ペロリと食べました。

 

 

 

 

1本目 ルモワスネ ブルゴーニュ レノメ 2014

ブルゴーニュの赤を飲むのは久しぶりです。

7年熟成とは思えぬフレッシュな果実味、きれいに伸びる酸。

繊細でエレガントなタンニンと、さらりとした口あたり。

心地の良い魅惑的なベリー系フルーツのフレーバーが口いっぱいに広がります。

香りは強いのですが、味わいは軽めかと思いきや、ピノ・ノワールの愛らしい旨味がたっぷりです。

やっぱ、よいブルゴーニュは、ブルゴーニュならではの美味しさがあります。

今日のワインはdaimajoさまと二人で一本なので、ちびちび大事に頂きました。

 

ああ、もっと飲みたい。

でも、日記書くのは一本でいいから楽。

 

 

 

Oct. 21

I cooked dinner.

 

Bonito Carpaccio

 

Green Salad

 

Australian Beef Steak Blackberry Sauce

 

Very good!

 

 

1st Remoissenet Bourgogne Renommee 2014

I didn’t taste a Bourgogne rouge for a long time.

I felt fresh fruits and crispy acidity even though it has been matured for seven years.

I also felt very nice big berries, delicate tannin and comfortable mouthfeel.

It is not a strong wine but very a beautiful-elegant red wine.

A good Bourgogne has only its own style, I think.

Because I could drink only one bottle with daimajo-sama, I taste this one very carefully and slowly.

 

 

I wanted to drink more!

However, It is easier that I wrote this blog only one bottle comment.