10/21
お料理当番。
カツオのタタキ風カルパッチョ
グリーンサラダ
オーストラリア・ビーフの厚切りステーキ ブラックベリーソース
ステーキは、たっぷり330グラム。
あっさり赤身肉なので、ペロリと食べました。
1本目 ルモワスネ ブルゴーニュ レノメ 2014
ブルゴーニュの赤を飲むのは久しぶりです。
7年熟成とは思えぬフレッシュな果実味、きれいに伸びる酸。
繊細でエレガントなタンニンと、さらりとした口あたり。
心地の良い魅惑的なベリー系フルーツのフレーバーが口いっぱいに広がります。
香りは強いのですが、味わいは軽めかと思いきや、ピノ・ノワールの愛らしい旨味がたっぷりです。
やっぱ、よいブルゴーニュは、ブルゴーニュならではの美味しさがあります。
今日のワインはdaimajoさまと二人で一本なので、ちびちび大事に頂きました。
ああ、もっと飲みたい。
でも、日記書くのは一本でいいから楽。
Oct. 21
I cooked dinner.
Bonito Carpaccio
Green Salad
Australian Beef Steak Blackberry Sauce
Very good!
1st Remoissenet Bourgogne Renommee 2014
I didn’t taste a Bourgogne rouge for a long time.
I felt fresh fruits and crispy acidity even though it has been matured for seven years.
I also felt very nice big berries, delicate tannin and comfortable mouthfeel.
It is not a strong wine but very a beautiful-elegant red wine.
A good Bourgogne has only its own style, I think.
Because I could drink only one bottle with daimajo-sama, I taste this one very carefully and slowly.
I wanted to drink more!
However, It is easier that I wrote this blog only one bottle comment.