久しぶりの飲み会

10/19

急に訪れた寒波。

とても寒いです。夏から一気に冬になっちゃいました。

 

寒いので夕食は鍋にしました。今シーズン初の鍋。

 

 

 

 

朝から、鶏ガラと手羽先をコトコト8時間煮詰めて出汁をとりました。

 

 

 

 

寒い日の鍋、最高ですね。

ただ、残念ながら今日も休肝日。

 

 

 

10/20

お昼に昨日の鍋の出汁を使って雑炊を作りました。

 

 

 

 

これまた、最高!

午後は会議で横浜に出かけた後、町田の小さなレストランでプライベートな会食。

 

 

 

 

プライヴェートでの飲み会はすごーく久しぶり。

同じく町田に住む、メルシャン同期入社の元同僚と飲みました。

 

 

 

ワインは持ち込みでお願いしました。

今日は外飲みなので、一本縛りはありません。

 

 

 

 

積もる話に花が咲き、とても楽しかったです。

やっぱ、これですよ、これっ!

 

 

 

 

 

Oct. 19

It was a very, very cold day.

Summer has suddenly changed to winter.

 

I cooked Nabe for dinner.

I took a soup by boiling chicken born and wings for 8 hours.

 

 

Nabe is very nice for a cold night.

Unfortunately, it was a No Wine Day.

 

 

Oct. 20

I cooked Zosui, a soupy rice, using leftover soup stock of Nabe yesterday.

 

It was very nice.

 

Afternoon, I went to Yokohama and had a business meeting.

Then I came back to Machida and had some private dinner with an old friend.

 

It was the first time I had a private dinner with friend at restaurant since Covid-19.

 

We enjoyed nice dishes, fine BYO wines and good talking.

I was sure very much, “No Wine, No Life”.