ドーンと338グラム

1/2

お料理当番。

 

真鯛とサーモンのマリネ

 

 

 

 

グリーンハーブサラダ

 

 

 

 

オージービーフ・サーロインステーキ 柚子ワインソース

 

 

 

 

昨日TVで「孤独のグルメ」の深夜のステーキを観て、無性にステーキが食べたくなりました。

ドーンと338グラム、美味しかった。

 

 

 

 

 

1本目 チェイス・ザ・グレープ ソーヴィニヨンブラン 2019  5,000円(税込み)

オーストラリア・ヤラヴァレー産の白ワイン。

醸造時・亜硫酸無添加、無濾過の自然派ワインです。

発売から一年たって、とても良くなっているように思います。

果実のふくらみと旨味が増して、ヴォリューム感が出てきました。

味わいは、とてもピュアでクリーン。

今後の熟成も期待できそうです。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ メルロー 2018  1,650円 + 税

昨年末に新発売されたイタリア・ヴェネト産のメルローです。

ハツラツとした果実味に、きれいに伸びる酸が印象的。

なめらかなタンニンと、心地よく伸びるアフターもいいですね。

とても綺麗で深みのある味わい。

これ、とても、とても良いワインです。

ステーキにもピタッとはまりました。

 

 

Jan. 2

I cooked dinner.

 

Madai & Salmon Marinade

 

Green Herb Salad

 

Sirloin Steak Yuzu-Wine sauce

 

 

1st Chase the Grape Sauvignon Blanc 2019  5000 yen

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Yarra Valley Australia.

The wine is macerated with no-sulfur and bottled by infiltering.

It showed very good mature.

I felt pure – rich fruits, fine- beautiful acidity and very fine minerals.

The style is very clean and natural.

You can expect a high mature potential, I think.

Very good!

 

 

2nd al & dile Merlot 2018  1650 yen + tax

It is a brad-new wine released in last month.

It is made from 100% Merlot grown in Veneto Italy by natural farming.

I was impressed in the very crisp fruits and fresh-clean acidity.

Also, I felt very elegant tannin and comfortable-long after taste.

The style is very pure and natural.

I am sure again it is a very fine red wine.

It was very good for the Sirloin Steak tonight.