8/22
休肝日
8/23
朝のランニング中、近所の小川でまたカワセミを見つけました。
どうやら小川に戻ってきてくれたようです。
とても嬉しいです。
近くに、大きなアオサギも見つけました。
さて、今日もお料理当番ですがdaimajoさまは明日、血液検査をするとかで、昨日に続き休肝日だそうです。
何故か「焼きそばが食べたい」とのリクエストがあったので、焼きそばを作りました。
夕食に焼きそばを作ったのは初めてです。
ワタシはやっぱりお刺身です。
一人飲みなので、ワインはマルキドボーランのソーヴィニヨンブラン。
あと、頂きものの日高見・本格焼酎。
冷凍庫で凍らせました。
純米酒粕をそのまま絞った貴重なお酒。
甘みを感じる香ばしさ。これ美味しいです。
アルコールを感じないほどの口当たりで、いっくらでも飲めそうですが、アルコール度数は37%
これは危険なお酒ですね。
Aug. 22
No Wine Day
Aug. 23
I found an Alcedo at the creek near my home again.
She has perfectly come back.
I am so happy!
I also found a big gray heron.
Because daimajo-sama will take a blood examination tomorrow, she took a no wine day again.
She want to eat a Yakisoba, a pan-fried noodles.
Then I cooked Yakisoba for dinner today.
It was the first time that I had cooked Yakisoba at dinner.
For me, I had a sashimi dish, as well.
I tasted Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc alone.
I also tasted Hidakami Shochu, which is like Japanese Grappa made from sake lees.
Tasty!