カワセミが戻ってきた!

8/22

休肝日

 

 

8/23

朝のランニング中、近所の小川でまたカワセミを見つけました。

どうやら小川に戻ってきてくれたようです。

 

 

とても嬉しいです。

近くに、大きなアオサギも見つけました。

 

 

さて、今日もお料理当番ですがdaimajoさまは明日、血液検査をするとかで、昨日に続き休肝日だそうです。

何故か「焼きそばが食べたい」とのリクエストがあったので、焼きそばを作りました。

 

 

夕食に焼きそばを作ったのは初めてです。

ワタシはやっぱりお刺身です。

 

 

一人飲みなので、ワインはマルキドボーランのソーヴィニヨンブラン。

 

 

あと、頂きものの日高見・本格焼酎。

冷凍庫で凍らせました。

純米酒粕をそのまま絞った貴重なお酒。

甘みを感じる香ばしさ。これ美味しいです。

アルコールを感じないほどの口当たりで、いっくらでも飲めそうですが、アルコール度数は37%

これは危険なお酒ですね。

 

 

 

Aug. 22

No Wine Day

 

 

Aug. 23

I found an Alcedo at the creek near my home again.

She has perfectly come back.

 

 

I am so happy!

I also found a big gray heron.

 

 

Because daimajo-sama will take a blood examination tomorrow, she took a no wine day again.

She want to eat a Yakisoba, a pan-fried noodles.

Then I cooked Yakisoba for dinner today.

 

 

 

It was the first time that I had cooked Yakisoba at dinner.

 

For me, I had a sashimi dish, as well.

 

I tasted Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc alone.

I also tasted Hidakami Shochu, which is like Japanese Grappa made from sake lees.

 

Tasty!