高級リゾートホテルをイメージして

8/14

休肝日

 

 

 

8/15

身の危険を感じる暑さです。

今日もお料理当番。

 

マグロと真鯛のマリネ

 

 

オーストラリア産仔羊の香草焼き

 

 

庭で栽培しているローズマリーをたっぷり乗っけて焼きました。

 

 

ソースも庭で栽培しているバジルを使って作りました。

 

とっても美味しかったです。

 

 

 

 

1本目 ポール・ペルノ ブルゴーニュ シャルドネ 2017 

6月に白金台の新しいワインショップ ”アムルース”さんで購入。

「たまにはブルゴーニュが飲みたい!」というdaimajoさまのリクエストにお応えしました。

厚みのある極めて上品な果実味、飛び切り上等な酸とミネラル感。

さすが、ポール・ペルノです。

AOCブルゴーニュが、ピュリニー・モンラッシェのクオリティーに匹敵します。

いや、その辺のピュリニーなんか目じゃないか。。

 

 

2本目 シャトー ヴァニエール バンドール・ルージュ 1996  10,000円 + 税

「仔羊にあう高い赤ワインが飲みたい!」というdaimajoさまのリクエストにお応えしました。

プロヴァンスの銘醸ワイナリーの古酒。

コートダジュールの高級リゾートホテルのメインダイニングをイメージしました。

24年熟成のワインですが、まだまだフレッシュ。

滋味と奥行きの深さはさすが。

案の定、daimajoさまは氷を入れてご満悦。

「1万円は高いけど、まあまあ美味しいわ。」だそうです。

あなた、きっとフランス人に怒られますよ。。。

 

 

Aug. 14

No Wine Day

 

 

Aug. 15

It was a tremendously terrible hot day.

I feared for my physical safety.

 

I cooked dinner.

 

Marinated Seafood

 

Roast Lamb with Mashed Potatoes

 

Very good!

 

 

1st Paul Pernot Bourgogne Chardonnay 2017

I treated the request from dainajo-sama, ” I want taste a fine Burgundy wine!”

It is a really fine Burgundy.

I felt deep-rich fruits, elegant-clean acidity and clear- sharp minerals.

The style is a just fine Puligny- Montrachet.

Very good!

 

 

2nd Chateau Vannieres Bandol 1996

I treated the request from daimajo-sama, ” I want to taste some very expensive red wine!”

The I opened this old vintage made by a very popular winery in Provence.

I tried to taste this one at the image of the main dinning of luxury hotel in Cotes d’Azur.

Even though the 24 years mature, I felt still very fresh fruits.

I also felt very deep fines and comfortable mouthfeel.

She said, ” The price is too expensive but not so bad.”

I tasted it with ice cubes.

She must get yelled at by French people, I think…