けんちん汁を作りました

12/17

大きな寸胴いっぱいの、けんちん汁を作りました。

里芋の下茹でをしたり、ゴボウとコンニャクのあく抜きをしたり、結構手間がかかります。

 

 

でも一度作ると、けんちんうどん、けんちんラーメンとか、いろいろ使えて便利。

寸胴いっぱいのけんちん汁、同居している義妹と二人で、1週間くらいで食べきる予定です。

 

 

今日の夕食は、鰻炊き込みご飯です。

 

 

 

とても美味しかったです。

 

 

本日のワイン

 

 

マルキドボーラン メルロー 2024  1,080円

鰻ご飯に合わせるワインは、メルローが多いです。

私は鰻のニョロっとしたイメージと、“めるろー” という言葉の響きに共感を覚えます。

マルキドボーランのメルローは、とても美味しいワインです。

今日もおいしくいただきました。

 

 

 

12/17

I made a big piece of Kenchin-soup.

It takes a lot of time and effort to boil the taro and remove the burdock and konjac.

But once I make it, I can use it for a variety of things, such as Kenchin-udon and Kenchin-ramen.

I plan to eat a lot of this Kenchin-soup with my sister-in-law who lives with me in about a week.

 

 

Today’s dinner is eel cooked rice.

It was very delicious.

 

 

Today’s Wine

Marquis de Beau Rond Merlot 2024 1,080 yen

I often open a bottle of Merlot with eel rice.

I sympathize with the sloppy image of eel and the sound of the word “meruro”.

Marquis de Beau Rond’s Merlot is a very delicious wine.

I enjoyed it today as well.