カツオは、やっぱり美味しい。

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このところ、毎日のように生のカツオを食べています。

今日こそ、カツオ以外の刺身を買おうと決めてスーパーに出かけたのですが、カツオ以外の刺身は値段が高くても冷凍だつたり養殖だったり。

カツオを見れば、鮮度よく値段も安いし、カツオに養殖物はありません。

結局、今日も生のカツオを買いました。

 

 

今日の料理

カツオのタタキ風カルパッチョ

 

 

焼き野菜

 

 

サケのワイン蒸し

 

 

カツオは、やっぱり美味しい。

 

 

本日のワイン

 

 

チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,350円

イタリア・ヴェネト産のリボッラ・ジャッラで仕込まれた白ワイン。リボッラ・ジャッラは北イタリア産のオレンジワインが有名ですが、これはフレッシュでスッキリとした白ワインです。

ピュアな味わいの中に、アニスを思わせる香草のニュアンスがみつかります。

今日のような魚介や野菜の料理によくあいます。

チェスコンもリラックスワインが輸入を開始した1998年から続く超ロングセラーです。

 

 

Jun. 5

Recently, I have been eating raw bonito almost every day.

Today, I decided to buy sashimi other than bonito, so I went to the supermarket, but sashimi other than bonito is frozen or Sea-farmed even if it is expensive.

When I looked at bonito, it was fresh and inexpensive, and there are no Sea-farmed bonito.

In the end, I bought raw bonito again today.

 

 

Today’s Dish

Tataki-style Bonito Carpaccio

 

Baked Vegetables

 

Steamed Salmon in wine

 

Bonito, after all, is delicious.

 

 

Wine of the Day

Cescon Ribolla Gialla NV  1,350 yen

It is a white wine made from Ribolla Gialla from Veneto, Italy.

Ribolla Gialla is famous for its orange wine from northern Italy, but this is a fresh and refreshing white wine.

In the pure taste, you can find nuances of herbs reminiscent of anise.

It goes well with seafood and vegetable dishes like today.

Cescon is also a super long-selling product that has been imported since 1998, when Relax Wine began importing.