今日の夕食はおでんにしました

2/23

寒い日が続いています。

今日の夕食はおでんにしました。

 

 

おでんは昨日から仕込んでいます。

一晩寝かせた方が、美味しいです。

 

 

おでんには、やっぱり日本酒。

オダキューOXで買った越乃寒梅 別撰を合わせました。淡麗辛口で、ふくらみのある旨味が溢れます。店頭価格は1,300円でした。これはお買い得ですね。

かつては悪い人たちが値段を釣り上げて、確か1万円くらいの値段がついていたように思います。

 

 

さて、ワインはボルドーのロゼを飲みました。

ラベルのないボトルですが、シャトーフォングラーヴのロゼ2022年。

 

 

メルロー100%で造られたサステナブルワイン。

これ、意外にも、おでんにピッタリ。

おでんに辛口のロゼワインは、新境地でしたよ。

 

 

 

Feb. 23

It’s been a cold day.

I had Oden for dinner today.

 

 

I’ve been preparing Oden since yesterday.

It tastes better if you let it sit overnight.

 

 

The beverage that goes best with oden maybe Japan sake, after all.

I combined the Koshino-Kanbai Bessen that I bought at Odakyu OX.

It is light and dry, full of puffy flavor.

The over-the-counter price of 1,300 yen is a bargain.

In the past, bad people raised the price, and I think it was about 10,000 yen.

 

 

Well, the wine drank Bordeaux rose, too.

Although it is a bottle without a label, it is a rose from Chateau Fondgrave 2022.

 

It is a sustainable wine made from 100% Merlot.

This is, surprisingly, perfect for Oden.

Oden and dry rose wine was a new frontier.