今シーズン、キリタンポ鍋が多いのは

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今日の夕食はキリタンポ鍋です。

今シーズンの鍋物はキリタンポが多いです。

 

 

今シーズン、実は毎日のように湯豆腐を作っています。

水炊き鍋とかだとタレがポン酢醤油で、湯豆腐と味が被ってしまうから。

 

 

 

今日も鶏ガラと鶏皮で、白濁した出汁をとりました。

 

 

毎度、キリタンポ鍋は美味しいです。

 

 

本日のワイン

 

 

アンコーラ ピノ・グリージョ 2023  1,200円

私の大好きなイタリア・ロンバルディア産のピノ・グリージョです。

このスッキリとピュアな口当たりの奥に、ピノ・グリージョならではのしっかりとしたグリップを感じます。

醤油とみりんベースのキリタンポの鶏ガラスープに合わせるワインは少し難しいのですが、これいい感じです。

あと、今日は珍しく宮崎の麦焼酎をロックでいただきました。

 

 

ワインも焼酎もおいしかったです。

 

 

 

Feb. 16

Today’s dinner is Kiritampo-Nabe.

I have a lot of Kiritampo-Nabe in this season.

 

This season, I’ve actually been making hot-tofu almost every day.

If it’s a water cooking pot, the sauce is ponzu-soy sauce, and the flavor is covered with hot tofu.

 

Today, I also used chicken stock and chicken skin to make a cloudy broth.

 

Every time, the Kiritampo-Nabe is delicious.

 

 

Wine of the Day

 

Ancora Pinot Grigio 2023 1,200 yen

It is my favorite white wine made from 100% Pinot Grigio grown in Lombardy, Italy.

Behind this refreshing and pure mouthfeel, you can feel the firm grip unique to Pinot Grigio.

The wine is a little difficult to match with the soy sauce and mirin-based Kiritampo chicken stock soup, but this is a nice choice.

Also, today I tasted a glass of Miyazaki Mugi-Shochu on the rocks.

Both the wine and the shochu were delicious.