京都二日目

12/15

京都二日目。

ホテルの朝食は、京料理の美味しい朝ごはん。

 

 

これ、感動ものでした。

 

昼前に東京に戻ります。

 

 

今日も快晴。

新幹線から富士山がきれいに見えました。

 

 

 

今日の夕食は、すきやきにしました。

 

 

お肉は北海道産の国産牛。

 

 

本日のワイン

 

 

ベルクール ピノ・ノワール 2021 1,350円

ラングドック産のピノ・ノワール。

これも20年以上輸入を続けるリラックス・オリジナルのロングセラーです。

現行ヴィンテージは2022年ですが、1本だけ2021年が残っていました。

はい、申し分のないピノ・ノワールです。

赤いベリー系のコクのある果実味、きれいな酸、まろやかなタンニン。

後味はサラリと冷涼系。

大きなブルゴーニュグラスで、ゆっくり飲むと、高いブルゴーニュかと間違えそうです。

今日のすきやきにもぴったりでした。

 

 

Dec. 15

It was the second day in Kyoto.

We had a delicious breakfast of Kyoto cuisine at the hotel.

 

We will return to Tokyo before noon.

 

It’s very fine weather today.

Mt. Fuji looked beautiful from the Shinkansen.

 

 

 

For dinner today, I made it a sukiyaki.

 

The meat is domestic beef from Hokkaido.

 

 

Wine of the Day

Bellecourt Pinot Noir 2021  1,350 yen

It is a red wine made from 100% Pinot Noir in Languedoc.

This is also a long-selling Relax Original that has been imported for more than 20 years.

The current vintage is 2022, but only one 2021 remained.

Yes, it’s impeccable Pinot Noir.

I felt rich fruits flavor with red berries, clean acidity, and mellow tannins.

The aftertaste is smooth and cool.

If you drink it slowly with a large Burgundy glass, you might mistake it for an expensive Burgundy.

It was perfect for today’s sukiyaki.