9/19
青森県産の天然真鯛をゲット。
上手に捌いて、カルパッチョにしました。
カシラ、アラ、中骨は塩焼きにしました。
サラダはジャンボン・セックをたっぷりのせて。
メインは北海道産国産牛イチボのステーキ。
稀少部位ですね。
美味しかったです。
1本目 バロンドボーラン ブラン 2020 950円
ラングドック産の白ワイン。
グラナッシュブランとマルサンヌのブレンドです。
熟成が進むにつれて、マルサンヌの特徴である果肉の厚みと、ダージリンティーを思わせる豊かな香味がハッキリと現れてきました。
これ、美味しいです。抜群のコストパフォーマンスだと思います。
2本目 マルキドボーラン シラー 2023 1,050円
赤は、マルキドボーランのシラーです。
マルキドボーランの赤ワインのなかでは、一番目立たない存在ですが、これも優れもの。
甘みを感じるほどの凝縮感のある果実味と、引き締まったタンニン。
品種の特徴がよくでていると思います。
今日のステーキにもぴったりでした。
Sep. 19
I got a natural red snapper from Aomori Prefecture.
I rolled it well and made it into Carpaccio.
Kashira, Ara and middle bones were grilled with salt.
The salad is topped with plenty of Jambon Sec.
The main dish is a steak of Hokkaido domestic beef ichibo.
It’s a rare part. It was delicious.
1st Baron de Beau Rond Blanc 2020 950 yen
It is a white wine from Languedoc.
It is a blend of Granache Blanc and Marsanne.
As the ripening progressed, the thickness of the pulp and the rich flavor reminiscent of Darjeeling tea, which are characteristic of Marsanne, became clearly visible.
This is delicious. I think it’s an outstanding cost performance.
2nd Marquis de Beau Rond Syrah 2023 1,050 yen
The red is the Syrah of the Marquis de Beau Rond.
It is the least conspicuous of the red wines of the Marquis de Beau Rond, but it is also excellent.
I felt a concentrated fruits flavor with a sweetness and firm tannins.
I think the characteristics of the variety are well shown.
It was also perfect for today’s steak.