8/11
パリオリンピックが終わりますね。
それにつけても暑い。
今日の料理
枝豆
お刺身
鶏レバーの赤ワイン煮
焼き野菜サラダ
やきとり
いわゆる居酒屋メニューです。
1本目 バロンドボーラン ブラン 2020 950円
ラングドック産のグルナッシュ・ブランとマルサンヌのブレンドで造られた白ワイン。
たっぷりとした果実味と澄んだピュアな口当たり。
マルサンヌのアロマティックなニュアンスも感じます。
美味しいです。
2本目 マルキドボーラン メルロー 2022 1,050円
何度も同じことを言いますが、この2022年のヴィンテージのメルローは、いままでのマルキドボーランの赤ワインな中でも最高の出来だと思います。
この味わいのバランスの良さは特筆に値します。
普段飲みのワインとして卓越したクオリティーだと思います。
Aug. 11
The Paris Olympics are coming to an end.
It’s hot even with it.
Today’s Dish
Edamame
Sashimi
Chicken Liver boiled in Red wine
Roasted Vegetable Salad
Yakitori
It is a so-called tavern menu.
1st Baron de Beau Rond Blanc 2020 950 yen
It is a white wine made from a blend of Grenache Blanc and Marsanne from Languedoc.
I felt plenty of fruits flavor and clear and pure mouthfeel.
You can also feel the aromatic nuances of Marsanne.
It’s delicious.
2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2022 1,050 yen
I’ve said it again and again, but I think this 2022 vintage Merlot is one of the best Marquis de Boulin red wines to date.
This good balance of flavors deserves special mention.
I think it’s of excellent quality as a wine for everyday drinking.