8/8
休肝日
8/9
暑い。
今日の料理
枝豆
マグロ、アヴォカド、長芋のタルタル
イタリア牛骨付きロース肉のステーキと真鱈のムニエル
骨付きロース肉は冷凍でしたが、思いのほか美味しかったです。
1本目 タケダワイナリー ブラン 2022
山形県産のデラウエアとマスカット・ベーリーAのブレンドです。
ブランとありますが、ロゼワインと言ってもよい薄赤色。
ベーリーAの果皮から出た色合いですね。
透き通るような果実味と、しっかりとした酸、引き締まったミネラル感。雑味のないピュアな味わいは、タケダワイナリーならではです。
相変わらず良いワインです。
とても良いワインです。
2本目 パラッツィ ネロ・ダーヴォラ 2022 1,100円
あれ?いつのまにかラベルが変わっているぞ。
イタリア・シチリア産の赤ワインです。
南の産地ですが、サラリとした冷涼感あふれる味わい。
赤い果実味と綺麗な酸、心地よく残るアフターテイスト。
イタリアの骨付きロースに合わせて抜きましたが、正解でした。
ああ、美味しかった。
Aug. 8
No Wine Day
Aug. 9
Hot.
Today’s Dish
Edamame
Tuna, Avocado and Yam Tartare
Italy Beef Bone-in Loin Steak and Cod Meuniere
The bone-in loin was frozen, but it tasted better than I expected.
1st Takeda Winery Blanc 2022
It is a blend of Delaware and Muscat Bailey A from Yamagata Prefecture.
Although it is called Blanc, it is a light red color that can be called a rose wine.
It’s the color that comes out of the peel of Bailey A.
I felt crystal clear fruits, firm acidity, and firm minerality.
The pure taste without any miscellaneous taste is unique to Takeda Winery.
It’s still a good wine.
It is a very good wine.
2nd Palazzi Nero D’Avola 2021 1,080 yen
That? Before you know it, the label has changed.
It is a red wine from Sicilia, Italy.
Although it is a southern production area, it has a smooth and cool taste.
I felt red fruits, beautiful acidity, and a pleasant aftertaste.
I opened this one out to match the bone-in loin in Italy, and it was the right answer.
Oh, it was delicious.