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今日の料理。
谷中生姜
刺身切り落とし
チキン、オクラ、イチゴ、リンゴ、チーズのサラダ
沖縄アグー豚ヒレ肉とリンゴのソテー
大変良く出来ました。
1本目 シャトー・フォングラーヴ ブラン 2020 1,650円
ボルドー・ガロンヌ河上流域のサン・マケール産の白ワイン。
無農薬で栽培されたセミヨン100%で仕込まれています。
厚みのある果実味、穏やかな酸、僅かな苦味を伴うしっかりとしたミネラル感。
食事が進むワインです。
ボディがしっかりとしているので、肉料理にも良く合います。
今日の料理にピッタリでした。
後は、少しずつ飲み残したボトルを片付けました。
ちょっと飲み足りなくて、料理用のアルマニャックも飲んじゃいました。
いかん。。。
May 30
Today’s dishes.
Yanaka Ginger
Sashimi Chopped Off
Salad with Chicken, Okra, Strawberries, Apples and Cheese
Okinawa Agu Pork Tnderloin and apples Saute
They were very well done.
1st Chateau Fongrave Blanc 2020 1,650 yen
White wine from Saint- Macaire in the upper reaches of the Bordeaux-Garonne River.
It is made from 100% Semillon grown without pesticides.
I felt thick fruits, mild acidity, firm minerality with a slight bitterness.
It is a wine that proceeds with the meal.
It has a solid body, so it goes well with meat dishes.
It was perfect for today’s dish.
After that, I cleaned up the bottles that I had left over little by little.
I didn’t have enough to drink, so I also drank Armagnac for cooking.
Oh no!