8/6
夏場の定番料理、地中海風チラシ寿司を作りました。
酢飯にバジルと松の実をたっぷり合わせてます。
オリーブオイル、バルサミコ、レモン汁でマリネした刺身、トマト、クレスを乗せれば出来上がり。
簡単ですが、でらうま。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2022 1,650円
地中海の海沿いにあるラングドックの自家葡萄園で有機栽培したカベルネ・ソーヴィニヨンとシラーのブレンド。
しっかりとした構成、赤い果実味ときれいな酸たっぷりのミネラル感。
本当にピュアでエレガントなロゼワインです。
地中海つながりで、今日のチラシ寿司にドンピシャでした。
2本目 マルキドボーラン シラー 2021 980円
地中海つながりで、赤もラングドックのシラーにしました。
しっかりとしたフルボディタイプのワイン。
夏場の寿司には、どうか? と、思うかもしれませんが、グラスに氷をたっぷり入れれば大丈夫。
シラーの甘い果実味がキーンと引き締まり、氷が溶けることで、ワインがサラリとした口当たりに変わります。
ピュアで雑味のないマルキドボーランならではの楽しみ方です。
赤ワインに、氷をたっぷり。ぜひ一度お試しください。
Aug. 6
I made Mediterranean-style Chirashi Sushi, which is my standard summer dish.
Plenty of basil and pine nuts are mixed with vinegared rice.
Top with sashimi marinated in olive oil, balsamic vinegar, and lemon juice, tomatoes, and cress.
It’s easy, but it’s a very nice!
1st La Croix Gratiot Rose 2022 1,650 yen
It is made from Cabernet Sauvignon and Syrah organically grown in the estate vineyards on the Mediterranean coast in Languedoc.
I felt a firm structure, red fruit flavor and mineral feeling with plenty of clean acid.
It is a truly pure and elegant rosé wine.
With a connection to the Mediterranean, today’s chirashi sushi was perfect.
2nd Marquis de Beau Rond Syrah 2021 980 yen
With a connection to the Mediterranean, the red was also Languedoc Syrah.
It is a solid, full-bodied wine.
How about summer sushi? You may think that, but it’s okay if you put plenty of ice in the glass.
The sweet fruit flavor of Syrah tightens and the ice melts, giving the wine a smooth mouthfeel.
It is a way to enjoy pure and pure Marquis de Beau Rond.
Red wine with plenty of ice. Please try once.