7/3
休肝日
7/4
今日は地中海風チラシ寿司です。
アップルヴィネガーの酢飯に、松の実とスイートバジルを加えます。
オリーブオイルとバルサミコでマリネしたお刺身をのせて、ミニトマトとクレスを散らして出来上がり。
これ、すごーく美味しいです。
1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021 980円
今日みたいな暑い日には、やっぱりソーヴィニョン・ブラン。
このマルキドボーランのソーヴィニョン・ブランはキレキレです。
柑橘系の果実味、鋭角な酸、研ぎ澄まされたミネラル感。
雑味の無いピュアな口当たり。
美味しいです。
2本目 ベル・デュ・スッド ピノ・ノワール 2021 1,078円
地中海風チラシ寿司に合わせて、地中海沿岸のラングドック産のピノ・ノワールです。
最近、これ、良く飲みますね。
美味しいピノ・ノワールだからです。
良く冷やして飲みました。
すごく美味しかったです。
7/3
No Wine Day
7/4
I cooked Mediterranean style Chirashi-Sushi.
I cooked a vinegared rice with apple vinegar, add pine nuts and sweet basil.
I put sashimi marinated in olive oil & balsamic and drizzled cherry tomatoes and cress.
This is amazingly delicious!
1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021 980 yen
On a hot day like today, it’s Sauvignon Blanc.
This Marquis de Beau Rond ‘s Sauvignon Blanc is snappy.
I felt citrus fruit, sharp-edged acidity and sharpened minerality.
I also felt pure mouthfeel without any unpleasant taste.
It is so delicious.
2nd Belles du Sud Pinot Noir 2021 1,078 yen
I chose this is Pinot Noir from Languedoc on the Mediterranean coast to accompany the Mediterranean Chirashi-Sushi.
I’ve been drinking this a lot lately.
Because it’s a delicious Pinot Noir.
I drank it well chilled.
It was very delicious.