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箱根小旅行2日目。
箱根・塔ノ沢から真鶴半島に足を延ばしました。
ここ、41年前にdaimajoさまと初デートをした場所です。
あれから、いろんな事がありました。
久しぶりに二人で訪れました。
今後とも、どうぞよろしくお願いいたします。
土曜日、道が混むので早めの帰宅。
途中、食材を仕入れてサクッとお料理当番。
真鯛のカルパッチョ
ブロッコリーとベビーリーフのサラダ
岩中豚ヒレ肉と津軽サンフジのソテー ブルーベリーソース
上出来です。
1本目 ミソノ・ヴィンヤード ピンクナイヤガラ 2022 2,500円
余市の自家農園で有機栽培した樹齢50年のナイヤガラ果汁に、搾汁後のピノ・ノワールの果皮を一日だけ浸透したロゼ・ペティアン。
野生酵母・亜硫酸無添加で一次発酵。
瓶内二次発酵後、無濾過でボトリングをしたペットナットです。
ナイヤガラの厚みのある果実味にメリハリのしっかりとした酸が印象的です。
ピノ・ノワールは、ほとんど感じませんが、キレイなキレイな良いペティアンです。
滓まですごく美味しいです。
2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ブラン 2021 1,580円
今日はヒレ肉のソテーに白ワインを合わせます。
有機栽培のグルナッシュブラン70%、クレレット10%、ブールブラン10%、ヴィオニエ10%を野生酵母・亜硫酸無添加で一次発酵。
無濾過でボトリングしたヴァン・ド・ナチュールです。
抜群のヴォリューム感のある澄んだ果実味が、ヒレ肉とリンゴのソテーにぴたっと寄り添いました。
良いワインです。これ、本当に良いワインです。
Jan. 21
It was the second day of my Hakone trip.
I moved to Marazuru Point from Hakone.
I went on a date here with daimajo-sama 41 years ago.
Well, it was a long, long time ago.
It was the first time I have come here with daimajo-sama in these about ten years.
Then I went back home early.
On the way to home, I bought foodstuffs.
I cooked dinner.
Madai Carpaccio
Green Salad
Pork with Apple Saute
Very good!
1st Misono Vineyard Pink Niagara 2022 2500 yen
It is made from 100% Niagara grown in the estate vineyard in Yoichi Hokkaido by organic method.
After the press the grapes, the skins of Pinot Noir were confit in the juice a day.
Then it is fermented by wild yeast without sulfur.
I felt an obvious acidity, rich fruits and good minerals.
The taste was very pure, natural and clean even though the turbid looks.
Very good!
2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Blanc 2021 1580 yen
I chose a white wine for the pork and apple sauté today.
It is made from mainly Grenache Blanc grown in the estate vineyards in South Rhone by organic method.
It is fermented by wild yeast without sulfur.
I felt big volume fruits, pure acidity and very deep minerals.
It was very good for the pork and apple sauté.
I am sure again and again that it is a very good Vin de Nature.