よーく冷やして

7/27

軽くお料理当番。

枝豆

 

 

お刺身  岩手ホタテ、愛媛真鯛、三陸沖カツオ

 

 

鶏レバーの赤ワイン煮

 

 

焼き鳥モモ肉

 

 

おいしいです。

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ  NV  1,150円

イタリア・ヴェネト産の白ワイン。

フレッシュなアロマ、爽やかなフルーツ感、心地の良い酸としっかりとしたミネラル感。

氷温近くまでキーンと冷やして飲みました。

これ、好きです。

 

 

2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2020  1,170円

ラングドック産のピノ・ノワールです。

南のピノとは思えぬサラリとした軽快な口当たり。

でも、赤いチャーミングなピノならではの赤い果実味とキレイな酸が印象的。

これも好きです。

当然、よーく冷やして飲みました。

 

Jul. 27

I cooked dinner.

 

Edamame

 

Sashimi

 

Chicken Liver Red Wine Stewing

 

Yakitori

 

Very good!

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV  1150 yen

It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto Italy by sustainable method.

I felt fresh aroma, clean fruits, nice citrus and fine minerals.

The taste was very pure and natural.

I taste this one with near the ice temperature.

I like this one very much.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2020  1170 yen

It is made from 100% Pinot Noir grown in Languedoc France.

It is a very elegant Pinot Noir even though it is made in Languedoc.

I felt very good red fruits and red acidity.

The mouthfeel is light and elegant.

I like this one very much, too!