深大寺&お料理当番

6/10

休肝日

 

 

6/11

午前中、調布の深大寺にお参りしました。

 

 

緑がいっぱい。気分爽快です。

 

 

帰路、食材を仕入れてお料理当番。

 

 

天然の真鯛をゲットしました。

鯛のおなかに白子が入っていました。

 

 

 

枝豆

 

 

本マグロ、真鯛のお刺し身、鯛の白子と皮目の塩焼き

 

 

沖縄アグー豚ヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

今日も上手にできました。

 

 

 

1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2018  1,650円

いつもより少し良いワインが飲みたいとき、最近よく抜くワインです。

イタリア・ヴェネト産のピノ・グリージョ。

豊かな果実味、きれいな酸に抜群のミネラル感。

味わいはどこまでもピュアでナチュラル。

いや、本当に美味しいです。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018  1,650円

美味しいピノ・ノワールが飲みたいとき、よく抜くワインがこれ。

なんども繰り返しになりますが、溌溂としたアロマ、チャーミングな赤い果実味としっかりとした酸。

ピノ・ノワールは、是非こうあって欲しいものです。

で、この値段。素晴らしい!!

 

 

Jun. 10

No Wine Day

 

 

Jun. 11

I went to Jindaiji Temple in Chofu.

It is one of my most favorite temples.

 

I felt so refreshed.

 

Then I cooked dinner.

 

I got a very fresh wild Madai.

 

I cooked it well.

 

 

Edamame

 

 

Sashimi, Grilled fish eggs & skins.

 

Pork and apple sauté

 

Very good!

 

 

1st al & dile Pinot Grigio 2018  1650 yen

When I want to taste a little better wine than usual, I often open this one.

It is made from 100% Pinot Grigio grown in Veneto Italy by sustainable method.

I felt very rich fruits, good acidity and amazingly fine minerals.

The taste was really pure and natural.

It was so delicious!

 

 

 

2nd al & dile Pinot Nero 2018  1650 yen

It is made from 100% Pinot Nero (Pinot Noir) grown in Veneto Italy.

I felt a very fine aroma, pure red berries, rich fruits and fine acidity.

The mouthfeel was really comfortable.

It is a truly fine Pinot Noir.

I think it has a very high cost performance, too.