6/10
休肝日
6/11
午前中、調布の深大寺にお参りしました。
緑がいっぱい。気分爽快です。
帰路、食材を仕入れてお料理当番。
天然の真鯛をゲットしました。
鯛のおなかに白子が入っていました。
枝豆
本マグロ、真鯛のお刺し身、鯛の白子と皮目の塩焼き
沖縄アグー豚ヒレ肉とリンゴのソテー
今日も上手にできました。
1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2018 1,650円
いつもより少し良いワインが飲みたいとき、最近よく抜くワインです。
イタリア・ヴェネト産のピノ・グリージョ。
豊かな果実味、きれいな酸に抜群のミネラル感。
味わいはどこまでもピュアでナチュラル。
いや、本当に美味しいです。
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018 1,650円
美味しいピノ・ノワールが飲みたいとき、よく抜くワインがこれ。
なんども繰り返しになりますが、溌溂としたアロマ、チャーミングな赤い果実味としっかりとした酸。
ピノ・ノワールは、是非こうあって欲しいものです。
で、この値段。素晴らしい!!
Jun. 10
No Wine Day
Jun. 11
I went to Jindaiji Temple in Chofu.
It is one of my most favorite temples.
I felt so refreshed.
Then I cooked dinner.
I got a very fresh wild Madai.
I cooked it well.
Edamame
Sashimi, Grilled fish eggs & skins.
Pork and apple sauté
Very good!
1st al & dile Pinot Grigio 2018 1650 yen
When I want to taste a little better wine than usual, I often open this one.
It is made from 100% Pinot Grigio grown in Veneto Italy by sustainable method.
I felt very rich fruits, good acidity and amazingly fine minerals.
The taste was really pure and natural.
It was so delicious!
2nd al & dile Pinot Nero 2018 1650 yen
It is made from 100% Pinot Nero (Pinot Noir) grown in Veneto Italy.
I felt a very fine aroma, pure red berries, rich fruits and fine acidity.
The mouthfeel was really comfortable.
It is a truly fine Pinot Noir.
I think it has a very high cost performance, too.