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川崎のお洒落な焼肉店 “檸檬” さんで夕食。
元銀座スカイの総支配人の山崎さんが、2019年12月に独立開業したお店です。
コロナ禍の制約もあって、2年ぶりの訪問です。
ご無沙汰してすみません。
リラックスワインをこれだけ品揃えしている焼肉店は、おそらく日本でここだけでしょう。
創意工夫に満ちたお料理は何を食べてもすごく美味しいです。
牛肉はすべて稀少な地元神奈川の相州牛。
足柄の自然の中で育ったウシさんです。
この美味しさたるや、特筆に値します。
ワタシはあまり外食で焼肉屋さんには行かないのですが、ワタシの知る限りここが日本で一番美味しい焼肉店です。
ワインは、わがトゥルクハイムのリースリングと、共栄堂の甲州にしました。
檸檬さんの焼肉は繊細で上品。白ワインに良く合います。
ツヨポンが共栄堂で造ったワインは実は初めて飲みました。
とても自然でピュアな果実味に加えて、果肉の厚みをたっぷり感じるヴォリューム感。
うーむ、やっぱり凄くいいですね。
この滓まで、すごく美味しかったです。
ここに来たら、締めのパフェは避けては通れません。
ああ、幸せ。。。
山崎さん、今日はありがとうございました。
焼肉とワイン、堪能しました。
引き続き、どうぞよろしくお願いいたします。
Apr. 27
I went to Kawasaki and had a nice dinner at Lemon, which is a popular Yakiniku restaurant.
It was the first time I had had a dinner here in these two year.
They have a lot of Relax Wine in their wine list.
I think here is the only one Yakiniku restaurant that have so many my wine.
Every dish is so nice, very delicious.
They use only a local beef named “Soshu Beef”, very rare one grown in Ashikaga Japan.
As fa as I know, the Yakiniku here is the best one in Japan.
I chose a bottle of Truckheim Riesling and a bottle of Kyoeido Koshu from the wine list.
Both of the bottles were very, very nice.
Kyoeido is a “BIO” Koshu wine.
The lie was delicious, too.
We can’t avoid a parfait here.
Very nice.
It was a truly nice dinner.
Thank you very much, Yamazaki-san!! , who is the owner of the restaurant.