4/4
休肝日
4/5
久しぶりの青空に誘われて、地元鶴川の武相荘までお散歩に出かけました。
ランチは武相荘のレストランでチキンカレー。
白洲次郎さんの大好物だったそうです。
当時のレシピを再現したカレー。
自然で滋味あふれる味わい。
とっても美味しかったです。
本日のお刺身。(夕食)
今日もホタルイカをいただきました。
1本目 キザンワイン 白 2020
先月、ワイナリーの売店で購入しました。
ワイナリーで買うと1,500円しないんですよ。
いつ飲んでも完璧な甲州。
ピュアな果実味、澄んだ酸、抜群のミネラル感。
なんて美味しいワインなのでしょう。
2本目 キザンワイン 赤 2020
赤は先月、勝沼の新田商店さんで書いました。
ブラッククイーン100%で仕込まれたユニークな赤ワイン。
これ、年々、味わいが上品になっている感じです。
前はもっと酸が強く前に出ていたんじゃないかな。
これ、果実味と酸と渋みのバランスがとても良くとれています。
赤ワインとして完成度が高いです。
キザンワインは、2021年から全てのワインがモデルチェンジの予定だそうです。
このラベルのワインは、これが最後になります。
いっぱい買っておこうかな。。
Apr. 4
No Wine Day
Apr. 5
I had a walk to Buaiso Museum in Tsutrukawa in the morning.
I had a nice curry lunch at the museum restaurant.
It was so good!
Sashimi Today (Dinner)
1st Kizan Wine White 2020
I bought this white wine at the winery last month.
It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.
It is one of my most favorite Koshu wines.
I felt pure fruits, clean citrus and fine minerals.
The price is under 1500 yen at the winery.
I think the price is too much cheap.
2nd Kizan Wine Red 2020
The red is made from 100% Black Queen, a Japanese hybrid variety, grown in Enzan Yamanashi.
The style has become more elegant recently.
I had felt stronger acidity and spice before but the taste is very elegant now.
I felt pure fruits, good acidity and elegant tannins.
The mouthfeel was very well-balanced.
It is a very nice red wine, I think.
The models of all Kizan Wine will be changed from 2021 vintage.
It is the last vintage of this label, name and style.
Should I buy many bottles of this vintage?