3/28
休肝日
3/29
桜は咲きましたが、とても寒い一日。
最高気温11度は、真冬並みですよね。
本日のお刺し身
千葉産天然本マグロ、千葉産天然ヒラメ、富山産ホタルイカ、石川産イワシ
全部天然、冷凍無し。美味しかったです。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018 1,450円
2018年ヴィンテージは、これが最後の一本。
ふくよかな果実味、綺麗な酸、抜群のミネラル感。
お刺身に、これ以上良く合うフランスワインをワタシは知りません。
本当に美味しいワインです。
2本目 ノストラーダ プレミアム ガルナッチャ 2016 1,000円
スペイン・カンポ・デ・ボルハ産の赤ワイン。
まろやかな飲み口の奥に、複雑で奥行きのあるたっぷりとしたボディ。
ガルナッチャのもつ華やかな果実味がよくあらわれています。
熟成感もちょうどよい塩梅。
しみじみと美味しいワインですね。
Mar. 28
No Wine Day
Mar. 29
Even though the cherry blossoms are blooming, it was a very cold day today.
Today’s Sashimi
Very good!
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018 1580 yen
It was the last my stock of 2018 vintage.
I like this Languedoc white wine very much.
I felt very pure-rich fruits, beautiful citrus and amazing minerals.
This white wine made a perfect marriage with sashimi.
I don’t know any wine better suited to sashimi.
It was truly delicious!
2nd Nostrada Premium Garnacha 2016 1000 yen
It is made from 100% Garnacha grown in Campo de Borja Spain.
I felt rich fruits, mild tannin and complex-deep mouthfeel.
It has a typical fruity style of Garnacha.
Also, I felt very good mature nuance.
Tasty!