11/30
休肝日
12/1
遂に、遂に、遂に12月です。
長引いた自粛生活のおかげで、今年もまた何にもしないで1年が終わろうとしています。
とは、いってもブログを読み返してみると、それなりに何かしらはあったんですが。。。
今年もあと1か月、有意義に過ごしたいものです。
今夜は前菜の一皿を担当。
プロシュート、サーモンと小海老のマリネ、チーズ、トマト、プルーン、ナッツ
ぱっと見、わりと豪華です。
本日の1本
ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2020 1,580円
リラックスワインの白で、ワタシの一番のお気に入りがコレ。
南フランス・ラングドック産の地ブドウで造るサステイナブル・ワインです。
例によって私の好み、限りなくピュアで、つるんとした口当たり。
ふわーっとした優しい飲み口、たっぷりのフルーツと豊かな酸、抜群のミネラル感。
文句なし! ずばり美味しい!
あっという間に飲んじゃって、あとは一昨日残していたモンターニュ・ノワールのカベルネをチビチビと。
切ないです。。。
Nov. 30
No Wine Day
Dec. 1
Oh! December!
Time does fly fast!
I cooked the starter Plate.
Prosciutto, Salmon & Shrimp Marinade, Cheese, Nuts, Tomato, plum
Looks gorgeous!
La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019 1580 yen
It is my most favorite white wine in Relax Wine.
It is made from 100% Picpoul grown in Languedoc by sustainable method.
I love this elegant mouthfeel.
I felt very pure fruits, beautiful citrus and super-fine minerals.
It is truly delicious.
I drank up a whole bottle very fast.
Then I tasted Montagne Noir Cabernet Sauvignon leftover the day before yesterday.
I tasted it slowly and slowly.
Uuuuuu…