今月14回目のお料理当番

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今日もお料理当番。

自粛のため、今月は一度も外食をしませんでした。

今月の夕食のお料理当番は、今日で14回目でした。

 

 

石鯛、ミズタコ、真鱈の白子のお刺身

 

 

 

 

グリーンサラダ

 

 

 

 

大山地鶏の香草焼き、フルーツ人参とポテトのエチュヴェ添え

 

 

 

 

今日も上手にできました。

 

 

 

 

人参とじゃがいもは地元産。美味しくてびっくり。

 

 

 

 

1本目 ふらのワイン ミュラー・トゥルガル 2019  1,682円 + 税

ミュラー・トゥルガルはドイツで交配されたブドウ品種。

寒さに強いため、北海道でもよく栽培されています。

これ、凄くアロマティックなワインです。

口に含むと、生食用ブドウのピオーネを噛んだ時のような、つるんとした新鮮なブドウの甘い香りが口いっぱいに広がります。

酸は穏やかですが、キリリと引き締まったミネラル感があるので、味わいに筋が通っています。

混じり気のないブドウだけのピュアな味わい。

綺麗なワインです。

いや、個性豊かでとても美味しいです。

 

 

2本目 ふらのワイン 羆の晩酌 2018  2,000円 + 税

羆の晩酌は、ふらのワインの看板商品。

ふらのワインが自社で開発した、山ブドウとセイベルの交配種の“ふらの2号”とツヴァイゲルトレーベのブレンドで造られています。

山ブドウ系のカチンとした酸、スパイシーな果実の風味、メリハリのあるタンニン、独特なミネラル感。

骨格のしっかりとしたハード系な味わいの要素が、なぜか絶妙のバランスで釣り合っていて、飲み口はまろやかです。

これも個性豊かなワインですね。

いや、美味しいです。実に美味しいです。

 

 

Jan. 31

I cooked dinner.

Because of the state emergency, I didn’t go to any restaurant in this month.

I cooked dinner 14 times in this month.

 

 

Sashimi

 

 

Green Salad

 

 

Roast Chicken with Carrot and Potato étuver

 

Very good!

 

 

1st Furano Wine Muller Thurgau 2019  1682 yen + tax

Muller Thurgau is a hybrid grape variety born in Germany.

As it has a high tolerance for cold, you see a lot of this variety in Hokkaido.

It is a very aromatic white wine.

I felt a real fine grape texture very much.

I also felt fresh fruits, good citrus and fine minerals.

The taste is really pure and natural.

I like this one very much.

 

 

2nd Furano Wine Higuma-no-Banshaku 2018  2,000 yen + tax

It is the flagship wine of the winery.

Higuma-no-Banshaku means a evening drink of brown bear.

It is made from Furano Second, which is the hybrid grape born in the winery, and Zweigeltrebe grown in Furano.

I felt a solid acidity, spicy fruits, metallic tannin and minerals.

Even though it has a big structure and strong tastes, I felt a very comfortable harmony of the flavor.

The style is very unique and individual.

I like this red wine very much!