10/15
休肝日
10/16
町田のお気に入りのイタリアン、“トラットリアDai”で早めの夕食。
実は他にも何軒か電話をしてみましたが、どの店もすべて予約で満席でした。
こちらも早い時間なら空いてるということで、なんと16時スタートです。
そういえば今日は金曜日。
夜の街にも、だいぶ人が戻ってきたようですね。
節酒期間ですが、今日は大目に見ましょう。
白はイタリア・フリウリのピノ・グリージョ。
生カキにぴったりです。
シャルキュトリもカルパッチョも美味しいです。
赤は、最近ワタシの大のお気に入り、ストラタム・ピノ・ノワールです。
このニュージランド南島・ワイパラパのシャーウッド・エステートが仕込む抜群に美味しいピノ・ノワール。
このワイン、daimajoさまも大のお気に入り。
このお店のワインリストに、このワインがあるのはとても嬉しいです。
ピザ・ジュノヴェーゼも最高に美味しかったです。
次の予約が入っているので、19時前にお店をでました。
やっぱり、レストランのワインと食事は楽しいなあ。
ごちそうさまでした!!
Oct. 15
No Wine Day
Oct. 16
I had a dinner at Trattoria Dai, which is my favorite Italian Restaurant in Machida.
I called several restaurants in Machida but all of them were already full reserved.
Dai also had only an early table of dinner tonight.
Then I started the dinner from 16:00 p.m.
I remembered it was Friday today.
Many people has come back to restaurant, doesn’t it?
I must cut down on drinking but I come back drinking today.
I chose a bottle of Pinot Grigio made in Friuli Italy.
It was very good for Oyster today.
Every dishes was very nice, very good.
Then I chose a bottle of Stratum Pinot Noir, which is my favorite Pinot Noir made in New Zealand.
I was very happy that this restaurant has such fine Pinot Noir with a very reasonable price.
Pizza was very delicious, too!
It was a very nice dinner.
I enjoyed a lot.
I was sure again that a good restaurant was very important for our life.
Thank you very much!